Povežite se s namaZajedno sa stotinama europskih udruga, knjižnica, javnih institucija i obrazovnih ustanova i Centar tehničke kulture Rijeka uključit će se u kampanju All Digital Week koja se diljem Europe obilježava sljedeći tjedan, od 19. do 25. ožujka 2018.

U tom će tjednu brojni Europljanke i Europljani prvi put koristiti online alate, softvere i aplikacije. Neki će možda prvi put sjesti za računalo, dok će drugi otkrivati nova područja interesa te razvijati vještine i znanja koja će im svakako trebati u budućnosti. Sve te organizacije zajednički će građanima i građankama prenijeti poruku o važnosti sudjelovanja u digitalnom svijetu te iskorištavanju svih mogućnosti koje nam on pruža.

Ove godine teme All Digital Weeka su (1) izgradnja povjerenja prema tehnologiji te (2) pristup cjeloživotnom učenju koji prati stalne digitalne promjene.

Tijekom All Digital Weeka u CTK Rijeka pripremaju besplatne radionice koje će se baviti:  sustavom e-Građani, lažnim vijestima, micro:Bit-ovima, HTML-om i CSS-om, Europassom, Lego Mindstormsima, vizualnim identitetom, Canvom, Photoshopom, Geocachiranjem, Facebookom, mBotovima i Google alatima. Radionice su namijenjene učenicima, mladima, zaposlenima i nezaposlenima, umirovljenicima i drugim skupinama građana. Više informacija o radionicama i aktivnostima možete pronaći na internetskoj i Facebook stranici CTK Rijeka.

Radionice su besplatne zahvaljujući financijskoj potpori Grada Rijeke, Primorsko-goranske županije, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.