Povežite se s nama

Vijesti

122 učenika i studenata potpisalo stipendijske ugovore s Općinom Viškovo

Objavljeno

na
U viškovskom Domu hrvatskih branitelja koji je bio ispunjen do posljednjeg mjesta jučer je održana svečanost potpisivanja i dodjele Ugovora o stipendiranju za nastavnu odnosno akademsku godinu 2023./2024. Ove godine Općina Viškovo ima 122-oje stipendista, 83-oje učenika odnosno učenicu srednje škole te 39-ero studenata odnosno studentica.

Uz općinsku načelnicu Sanju Udović i zamjenika Denisa Mladenića na svečanosti su bili i predsjednik Općinskog vijeća Bojan Kurelić te ravnateljica Osnovne škole Sveti Matej Ivana Žagar. Uoči potpisivanja i dodjele Ugovora o stipendiranju, uz čestitke svim stipendistima općinska načelnica Sanja Udović je rekla kako je lijepo biti načelnica Općine koja ima tako puno mladih, a pogotovo tako puno izvrsnih učenika i studenata.

„Svake godine pa tako i ove, u općinskom proračunu osiguramo sredstva za sve redovne studente i učenike srednjih škola koji ispune kriterij izvrsnosti. Ove smo godine za stipendiranje izvrsnih učenika i studenata osigurali gotovo 90 tisuća eura. Za stipendiste koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima prošle godine smo uveli i dodatak što se pokazalo kao dobar potez, pogotovo kad je riječ o studentskim stipendijama. Naime, od 39-studentskih stipendija, njih čak 19 dodijeljeno je studentima koji se obrazuju u deficitarnim zanimanjima. Promišljali smo uvijek, a promišljamo i danas kako vas još bolje motivirati pa ćemo sigurno nadograđivati postojeću Odluku o dodjeli stipendija učenicima i studentima. Općina Viškovo nije dosad, a neće ni u budućnosti štedjeti na mladim ljudima. Kod nas to nije samo fraza što smo i dokazali proteklih godina. Djecu i mlade pratimo od predškolske dobi, preko osnovne i srednje škole i fakulteta sve do usmjeravanja mladih na tržište rada. U tom smislu izdvajamo značajna financijska sredstva pa konkretno u mladu osobu do njezine 18-e godine kroz subvenciju za vrtić, nabavu radnih bilježnica, financiranje niza prava, nagrada ili stipendija uložimo oko 15 tisuća eura.

Vaše obrazovanje je vrijednost koju vam nitko ne može oduzeti. Ustrajte i dalje u vašoj volji za učenjem i potrebom za rastom. Vi koji učite, trudite se, redovno izvršavate svoje obaveze, ulažete u sebe i svoje znanje uvijek ćete u nama imati kvalitetnu podršku. Reći ću bez ustezanja da ste vi i naša mladost i naša budućnost. Zbog toga smo, među ostalim, u suradnji s Udrugom Žmergo izradili Program za mlade Općine Viškovo za razdoblje od 2024. do 2026. godine koji je predstavljen i jednoglasno usvojen na prošlotjednoj sjednici Općinskog vijeća. U tom smislu pozvat ću vas da se aktivno uključite u život naše zajednice jer je upravo ovih dana otvoren Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih Općine Viškovo. Rok za dostavu prijedloga s potpunom dokumentacijom je 8. siječnja 2024. godine.“, istaknula je općinska načelnica Sanja Udović.

Čestitke stipendistima uputio je i predsjednik Općinskog vijeća Bojan Kurelić.

„Ovo je vaša zasluga, kako kaže predsjednik Zoran Milanović uzmite nam novce, to je ključ svega. Na nama je kao općinskom vijeću da osiguramo te novce, na vama je da učite i radite, nastavite tako, budite uspješni. Mi ćemo gledati osigurati više novaca, nekakav dogovor ide u tom smjeru da za iduću godinu pripremimo novu Odluku, da doradimo neke stvari i da povećamo sredstva u samoj Odluci o stipendiranju. I ono što bih htio ponoviti je poziv koji je uputila načelnica da se prijavite za Savjet mladih. Kao jedan od pojedinaca koji je kreirao zakone o savjetu mladih i što bi savjeti mladih trebali raditi mogu reći da je to jedno super tijelo koje stvarno može s konkretnim prijedlozima ići i prema općinskom vijeću i prema načelnici, sve vezano za mlade, za nekakav zabavni i kulturni život ovdje na Viškovu i šta nam sve fali kao mladima“, rekao je predsjednik Općinskog viječa Bojan Kurelić.

Stipendisti koji jučer nisu mogli doći na svečanost potpisivanja i dodjele stipendija mogu do kraja siječnja doći u prostor Općinske uprave i potpisati Ugovor, sukladno uputi koju su dobili putem e-maila. Stipendije se isplaćuju tijekom deset mjeseci nastavne/akademske godine, za srednjoškolce od početka rujna do kraja lipnja, a za studente od početka listopada do kraja srpnja. Stipendije za učenike srednjih škola iznose 39,82 eura mjesečno, a za one koji se školuju u deficitarnim zanimanjima 53,09 mjesečno. Stipendije za studente koji studiraju na području Primorsko-goranske županije iznose 66,36 eura mjesečno, a ako se obrazuju u deficitarnim zanimanjima one iznose 79,63 eura. Za one koji studiraju izvan Primorsko-goranske županije iznose 92,91 eura mjesečno, a ako se obrazuju u deficitarnim zanimanjima iznos mjesečne stipendije je 106,18 eura.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže