Povežite se s nama

Trening kamp HNK Rijeka i zamjenski stadion svakog dana sve više poprimaju željene obrise. Zapadna tribina je podignuta, istočna je također u poodmakloj fazi i radovi idu željenim tijekom. Unatoč oblacima prašine i teškoj mehanizaciji koja ovuda cirkulira, gotovo 150 radnika i 40 strojeva (kamiona, bagera, dizalica…) svakodnevno radi na stvaranju budućeg doma HNK Rijeka.

“Radovi idu svojim tokom, svi smo angažirani sedam dana u tjednu. Za sada smo u planiranim rokovima, dobit ćemo četiri, pet trening ploha u dimenzijama pet i pol nogometnih igrališta i zamjenski stadion kapaciteta nešto više od pet tisuća sjedećih mjesta. Sve to na površini od 70 tisuća kvadrata. Svi bismo željeli da se zadani cilj ostvari, svi smo maksimalno angažirani u tom smjeru, svako jutro smo u koordinacijama i svi gađamo rok koji je zacrtan kako bi se nova sezona otvorila ovdje. Odluka će biti donesena u zadnji trenutak, ali čvrsto se nadamo da ćemo ispuniti željene rokove”, istaknuo je Dean Šćulac, dopredsjednik HNK Rijeka i direktor tvrtke Stadion Kantrida.

Voditelj gradilišta Deniz Avdagić pobliže je otkrio detalje oko same dinamike radova…

“Rokovi su napeti, radimo u tri smjene… Trenutno je na gradilištu između 120 i 150 ljudi i gađamo rok da sve bude gotovo početkom sedmog mjeseca, sada završavamo montažu istočne i zapadne tribine. Iako su još u tijeku ovi grubi radovi, u unutrašnjosti se već rade instalacije i pregradni zidovi. Dvije trećine objekta je gotovo, a nadamo se da će ubrzo i ostatak, vremenske prilike nam idu u prilog…”, kaže Avdagić.

Zadovoljstvo napretkom radova iskazao je i glavni projektant Siniša Zdjelar prema čijim je riječima ovaj projekt po mnogočemu specifičan.

“Koliko ja znam ovo će biti među modernijim kamovima u ovom dijelu Europe. Obišli smo nekoliko kampova drugih klubova i ono što smo vidjeli pokušali smo ugraditi ovdje na kamp HNK Rijeka i nadamo se da smo sve unaprijedili. Lokacija je najljepša na svijetu, tako kažu… S obzirom na brzinu gradnje i rok koji je postavljen od strane investitora mislim da će ovo biti rekord po brzini gradnje koja bi od projektiranja i prikupljanja dozvola do same izgradnje trebala trajati 12 mjeseci”, istaknuo je Zdjelar.

Partner u cijelom projektu je i Grad Rijeka.

“Radi se o najvećoj investiciji u hrvatski sport uopće. Naišli smo na ozbiljnog partnera s kojim suradnja traje već dosta godina, našli smo zajednički jezik i nadam se da ćemo uspješno privesti projekt kraju. Grad Rijeka i njegovi nadležni odjeli prate projekt s izdavanjem potrebnih dozvola i nadam se da ćemo novu sezonu igrati na stadionu s najljepšim pogledom na svijetu”, zaključio je dogradonačelnik Marko Filipović.