Povežite se s nama18. međunarodni Oldtimer moto rally Rijeka 2015. održat će se u subotu, 13. lipnja na trasi Čavle – Trsat – Grad Grobnik – Automotodrom Grobnik – Dražice – Kukuljani. Očekuje se sudjelovanje 40-ak motocikala iz Hrvatske, Slovenije i Italije. Riječ je o natjecanju sportsko-turističkog karaktera, koje je uvršteno u Kalendar susreta Hrvatskog oldtimer saveza te se boduje za Prvenstvo HROS-a.

Program Rally-a predstavio je Mišo Rukavina, predsjednik Oldtimer kluba Rijeka. Susret će započeti u Čavlima okupljanjem vozila i prijemom od 8,00-10,30 sati, a start motocikala predviđen je u 11,00 sati. Na Trsatu će se odvoziti tri počasna kruga, gdje se dolazak motocikala očekuje se u 11,30 sati, a potom se nastavlja prema Gradu Grobniku, Automotodromu Grobnik, Dražicama i završetak u Kukuljanima u večernjim satima. 


Pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Igor Načinović zahvalio se Oldtimer klubu Rijeka na organizaciji brojnih okupljanja oldtimera tijekom cijele godine, u čemu ih podržava i Grad Rijeka. Načinović je dodao kako je Rally važna sportsko-turistička atrakcija i manifestacija te promotor običaja čitavog ovog kraja. 


Najstarije vozilo koje sudjeluje na Rally-u dolazi iz Slovenije, Moto Guzzi iz 1930-e. Najstariji motocikl iz Hrvatske stariji je od Slovenca samo godinu dana. Oldtimer motocikli imaju izuzetnu povijesnu vrijednosti i uvijek privuku mnoštvo gledatelja.

Grad Rijeka