Povežite se s nama

Vijesti

18. stručni skup vatrogasaca u Opatiji okupio 360 sudionika

Objavljeno

na


U organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije u Opatiji se održava dvodnevni stručni skup vatrogasaca koji je okupio 360 sudionika iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

U fokusu konferencije dominiraju teme o utjecaju klimatskih promjena na vatrogastvo, organizaciji rada, primjeni umjetne inteligencije, sustavu psihološke pomoći u vatrogastvu kao i razmjena iskustva na desetak radionica o svakodnevnim situacijama koje se pojavljuju u radu vatrogasaca.

Prisutne su uvodno pozdravili zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić, glavni vatrogasni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković te zamjenik župana Vojko Braut.

– Posljednjih smo se godina suočili s nesvakidašnjim izazovima u kojima su vatrogastvo i civilna zaštita odigrali nezamjenjivu i značajnu ulogu. Od izazova koje nam je donijela pandemija do strašnih trenutaka zagrebačkog i banijskog potresa, vatrogasne profesionalne i dobrovoljne postrojbe pokazale su svoju važnost, stručnost, pomogle mnogim ljudima pogođenim nepogodama. Javna vatrogasna postrojba Opatija u našoj je zajednici referentno mjesto za sve izvanredne situacije, kojih želimo da bude što manje. Ipak, stalna pripravnost i dobra tehnička opremljenost vatrogasnih postrojbi uvjet su bez kojeg se ne može zamisliti funkcioniranje moderne zajednice, kazala je zamjenica gradonačelnika Đukić.

Uz brojne druge sudionike, radu skupa prisustvovali su i su resorna pročelnica Ermina Duraj, načelnik Stožera civilne zaštite PGŽ Mladen Šćulac, načelnik Stožera civilne zaštite Istre Dino Kozlevac, pročelnik područnog ureda Civilne zaštite MUP-a Matko Škalamera.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.05.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, dana 10. i 11.svibnja raditi skraćeno: dana 10.svibnja od 6:30-13 sati, a dana 11.svibnja od 7:30 do 12 sati. Korisnici plaćanje za mjesečne parkirne karte mogu izvršavati kao i do sada, putem internet bankarstva.

Fiuman Plus

Društvene mreže