Povežite se s nama

Crna kronika

20 sudara sa životinjama u svim dijelovima PGŽ, policija poziva na dodatan oprez

Objavljeno

na
Policija je tijekom mjeseca veljače na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske evidentirala 20 sudara vozila sa životinjama. Riječ je o događajima na području Bakra, Brod Moravica, Delnica, Dramlja, Jadranova, Krasice, Matulja, Novog Vinodolskog, Viškova, Vrbovskog te u mjestima otoka Krka,  u kojima je na osobna i teretna  vozila naletjela srneća divljač.

U navedenom razdoblju zabilježeni su i naleti osobnih vozila na domaće životinje u  Omišlju i Čavlima (konj i mačka). U sudarima nije bilo ozlijeđenih osoba, a uginule životinje preuzeli su djelatnici nadležnih tijela. Ukupna materijalna šteta iznosi oko 70 tisuća kuna.

U cilju sprječavanja ovakvih i sličnih događaja, molimo vozače da budu oprezni na cestama, posebice u jutarnjim satima te da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti. Napominjemo k tome kako vozači vozila koji sudjeluje u naletu na životinju na cesti, ako se utvrdi da je do toga došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno, ako su vozili neprilagođenom brzinom kretanja, odgovaraju prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram