Povežite se s nama

Sport

200-tinjak biciklista sudjeluje ove nedjelje u Gro Alps Bike Marathonu

Objavljeno

na


Biciklistička utrka pod nazivom Gro Alps Bike Marathon održava se ove nedjelje, 26. svibnja 2019. godine, a sama utrka prolazi kroz općine Jelenje i Čavle. Ovaj vikend dvjestotinjak biciklista stiže na Grobnik stoga je na tiskovnoj konferenciji najavljeno drugo izdanje sportske manifestacije.

Kako je najavio direktor utrke Hrvoje Brnelić dan prije, odnosno u subotu bit će organizirana promocija sponzora utrke, a pritom će se moći probati i testirati biciklistička oprema od strane tvrtke Giant Hrvatska, kao i marke Cube i Orbea da strane Ri-bike-a . Prema riječima organizatora u subotu se dodjeljuju startni brojevi i podjela poklon-paketa za sve sudionike utrke od 15 do 17 sati. U nedjelju se također zaprimaju prijave i podjela startnih paketa od 8 do 9:30 sati ujutro. Start same utrke predviđen je u 10 sati, a svi sudionici kreću s aerodroma Grobnik. Samu utrku svesrdno podržavaju Općina Jelenje i Općina Čavle.

– Prošle godine smo se uvjerili da članovi Biciklističkog kluba Grobnik zaista znaju što rade i odlično su te profesionalno organizirali prvi biciklistički maraton. Prva biciklistička utrka zaista nas je oduševila s brojem sudionika, a prema najavama tako će biti i ove godine – kazala je Ivana Cvitan Polić, načelnica Općine Čavle, dodajući da su sa zadovoljstvom pokrovitelji utrke koja prolazi najljepšim dijelovima Grobnišćine.

Biciklizam je kao sport u velikom usponu i može se koristiti u promociji zavičaja kao i zdravog načina života. Susjedne općine potpisnici su i Operativnog plana razvoja cikloturizma na razini PGŽ te svi budući planovi, vezani uz destinaciju, idu prema razvoju tog sporta koji se, naravno, može prakticirati u profesionalne i rekreativne svrhe, kazano je na današnjoj tiskovnoj konferenciji.

– Imamo ljude koji su zainteresirani za unaprjeđenje ovog sporta. BK Grobnik je jedna od tih udruga. Ovo nije samo vikend-manifestacija. Da bi se sportsko događanje odradilo na vrhunskom nivou bilo je potrebno uložiti sate rada i zalaganja na terenu. Teren po kojem biciklisti prolaze obuhvaća Jelenje i Čavle stoga smo dali punu podršku i smatram da ovaj tip manifestacija razvija biciklizam i destinaciju jer, tog vikenda na stotine biciklista posjetit će naš kraj. Planiramo dodatno urediti biciklističke staze na našem području tako da će i ova manifestacija, siguran sam, rasti iz godine u godinu – kazao je Robert Marčelja, načelnik Općine Jelenje, dodajući da koristi od samog biciklizma mogu imati smještajni kapaciteti, gosti, a i sami mještani jer se uređenjem biciklističkih staza dodatno valorizira sami prostor u kojemu živimo.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram