Povežite se s nama

Crna kronika

230 prometnih prekršaja tijekom vikenda, neslavni rekorder tjedna u Viškovu s 3,1 promila

Objavljeno

na
Proteklog vikenda su na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske provedene pojačane aktivnosti u prometu u cilju suzbijanja prometnih prekršaja koji su najčešći uzročnici teških prometnih nesreća. Osim prekršaja koji se odnose na neprimjerenu i nedozvoljenu brzinu te prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, policijski službenici su nadzirali korištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige te mobitela u vožnji, kao i ostale prekršaje.

Tijekom akcije zabilježeno je 230 prekršaja od kojih se 50 odnosi na prekoračenje brzine, 12 na vožnju  pod utjecajem alkohola, 22 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i  16 prekršaja koji se odnose na uporabu mobitela u vožnji. Policijski službenici također su zatekli i četiri vozača koji su upravljali vozilima prije prava na stjecanje, a tri su zatečena kako vozilima upravljaju za vrijeme izrečene zabrane upravljanja. Nadalje, utvrđeno je i osam prekršaja koji se odnose na upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilima te 115 ostalih prekršaja.

Najviše je vozača s izmjerenom koncentracijom alkohola između 0,5 i 1,0 g/kg njih šest, dok su  dva vozača imala koncentraciju između 1,0 i 1,5  g/kg te je isto toliko vozača zatečeno s koncentracijom iznad 1,5 g/kg.

Najveća koncentracija alkohola izmjerena je 35-godišnjem hrvatskom državljaninu, kojega je riječka policija zatekla 22. lipnja 2019. godine u 18,50 sati u Viškovu kako upravlja osobnim vozilom riječkih registracijskih oznaka pri koncentraciji alkohola od 3,1 g/kg.

Na auto-cesti Rijeka Zagreb, kod Zečevih Draga, 22. lipnja,  vozač osobnog vozila Volvo  zagrebačkih registracijskih oznaka kretao se brzinom od 171 km/h na mjestu gdje ograničenje brzine kretanja iznosi 110 km/h.
Svi vozači koji su počinili prekršaje sankcionirani su prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram