Povežite se s nama


U sklopu aktivnosti koje policija provodi samostalno ili s drugim nadležnim službama proteklog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske zatečene su 24 osobe, od kojih dio mlađe životne dobi u konzumiranju alkoholnih pića na javnom mjestu. Najveći broj ih je zatečen u noći 19. lipnja u središtu Rijeke, gdje su policijski službenici III. policijske postaje Rijeka u suradnji s djelatnicima gradskog komunalnog redarstva zatekli osam mladića i tri djevojke, u dobi od 18 do 26 godina.

Osim njih, u konzumiranju alkoholnih pića na javnom mjestu tijekom prošlog tjedna zatečeno je još 13 osoba, i to na području Ravne Gore, Gornje Vežice u Rijeci, te na području Dramlja pored Crikvenice i Povila pored Novog Vinodolskog. Od zatečenih osoba najveća koncentracija alkohola od 2,93 g/kg izmjerena je  31-godišnjaku, koji je 14. lipnja tijekom prijepodnevnih sati konzumirao alkoholna pića na javnom mjestu na području Dramlja.

Svim osobama zatečenim u počinjenju prekršaja iz domene Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, odnosno u kršenju gradskih odluka, izrečene su prekršajne sankcije ili upozorenja.

Tijekom ovog razdoblja u Rijeci i Opatiji u noćnom izlasku (od 23 do 5 sati ujutro), bez pratnje roditelja ili starije punoljetne osobe zatečeno je šest osoba mlađih od 16 godina.

U cilju prevencije narušavanja javnog reda i mira policija će i u narednom razdoblju provoditi slične preventivno-represivne aktivnosti, naročito na onim mjestima gdje je dosad zabilježeno više prekršaja i neprihvatljivih, odnosno kažnjivih ponašanja kako osoba mlađe životne dobi tako i drugih građana.