Povežite se s nama

Mozaik

2700 malih maškara u nedjelju “obojalo” Opatiju

Objavljeno

na
Rekordan broj malih maškarica, njih 2700 u 37 karnevalskih grupa, jučer je obojalo Opatiju najšarenijim i najljepšim bojama u povorci 23. Dječjeg karnevalskog korza.

Dječja gradonačelnica Petra Deranja preuzela je ključeve grada od pusnog gradonačelnika Duška Jeličića Duleta  te zajedno s njim, u pratnji meštra riječkog karnevala Tonija i kraljice riječkoga karnevala otvorila povorku Dječjeg karnevalskog korza. Za njima su krenuli opatijski dječji gradski vijećnici, mažoretkinje, puhački orkestar Lovran te brojne maškarane grupe iz Opatije, Rijeke i okolice, Istre, Slavonije i gosti iz Srbije.

Rutom od gradske tržnice do Slatine prošetali su brojni likovi iz bajki i crtića, kao i druge originalne maske kreirane u radionicama teta, učitejica, roditelja, djece i ostalih zaljubljenika u karneval: lego kockice, Maša i medvjed, Opatjski kukali, Luka Modrić- najbolji na svijetu, konjanici, maslačci, snjegovići, disco kugle i mnogi drugi……..

Na pet pozornica djecu su pratili veseli voditelji: Mario Lipovšek Battifiaca, Ivana Bilen, Larry Ambrozich, Irena Grdinić i Dražen Turina Šajeta.

Na Slatini su se dječica okrijepila krafnama i sokovima te je fešta nastavljena uz vesele animatore.

Foto-galeriju Borne Ćuka možete pogledati ovdje.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram