Povežite se s nama


Svi uzrasti  Škole nogometa Rijeka nedavno su se s Kantride preslili u novi kamp HNK Rijeka.  Dugogodišnji riječki san tako je napokon ispunjen, stvoreni su temeljni uvjeti za rad s mladim igračima i razvijanje talenata. Treba naglasiti da je da Škola nogometa uspješno djelovala i na Kantridi, te je samo u ovoj godini dala 24 reprezentativca u mlađim uzrasnim kategorijama. Ta brojka raste na 28 ako se popisu priključe juniori Ivan Nevistić i Dario Viziger koji su članovi U-18 reprezentacije, te treniraju s prvom momčadi Rijeke. Ivan Lucić i Matko Budan su pak dio reprezentacije do 19 godina.

– Moramo podignuti ljestvicu, više neće biti dovoljno samo biti dobar već će potrebno biti vrlo dobar ili odličan da bi igrao u Rijeci. Dolazimo u situaciju da se bitno mijenjaju neke pretpostavke. U kampu smo dobili bolje uvjete i namjeravamo stvoriti individualan pristup – rekao je Boris Milanović, zamjenik voditelja Škole nogometa HNK Rijeka.

Pozive su tako dobivali Moris Valinčić, Luka Floridan, Filip Braut, Edi Ajanović (U-14), Borna Bilobrk, Marin Belančić, Tin Jurica, Marko Putnik, Rocco Ćoza, Amar Zahirović (U-15),  Nino Mohorovičić, Denis Bušnja, Mateo Jurešić, Josef Kuqi, Matej Vuk, Leon Petrović, Igor Nikšić, Ivor Pandur (U-16), Matej Šantek, Franko Kovačević, Sebastian Kovač Birkaš,Jasmin Čeliković (reprezentacija BiH), Emanuel Črnko i  Ivan Modrić (U-17)

– Svi treneri koji su profesionlaci u klubu dobit će dva do tri igrača o kojima će se individualno  brinuti u svim aspektima. Trener će biti mentor tim stipendistima, bit će angažirani bez obzira u kojoj se kategoriji igrač nalazi. Škole u Europi koje su godinama ispred nas rade na takav način. Trener je zadužen za igrača koji je uključen u neku od selekcija kluba – rekao je Milanović.

– Cilj je pronaći vrhunski talent i njega maksimalno realizirati, individualnim pristupom povećali smo fond radnih sati za 30 posto. Pokušat ćemo u suradnji s igračima iskoristiti njihov potencijal i omogućiti im brži i kvalitetniji razvitak na poboljšanju tehničko-taktičkih znanja za koje su zaduženi treneri momčadi, te trener  za fizičku pripremu igrača. Ove godine ciljano smo dovodili igrače po pozicijama koje nam nedostaju, a isti imaju ili su imali reprezentativni status (Marin Belančić, Rocco Ćoza, Denis Bušnja, Emanuel Črnko, Josip Čeliković, Arijan Res, Dario Vizinger, Ivan Nevistić) – zaključio je Boris Milanović.

HNK Rijeka