Povežite se s nama

Crna kronika

28 od 114 kontroliranih teretnih vozila bilo u prekršaju

Objavljeno

na
Između 13. i 19. svibnja na području zemalja Europske unije, pa tako i svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj provedena je ciljana aktivnost ROADPOL- a, usmjerena na pojčani nadzor teretnih vozila i autobusa.

U navedenom vremenu na području Policijske uprave primorsko-goranske kontrolirano je 114 teretnih vozila, od kojih 96 hrvatskih registracijskih oznaka. Od ukupnog broja kontroliranih teretnih vozila, njih 28 je bilo u prekršaju.

Najveći broj prekršaja kod nadzora teretnih vozila se odnosi na  prekršaje tehničke ispravnosti – osam,  prekoračenje vremena upravljanja – sedam, pretovar vozila- šest, prekoračenje brzine – dva te po jedan prekršaj manipulacije tahografom, vožnje pod utjecajem alkohola, droga i nekorištenja sigurnosnog pojasa. Također, evidentirana su i po tri prekršaja dokumentacije vozača i dokumentacije tvrtke.

Za vrijeme provedbe pojačanog nadzora nisu evidentirani prekršaji kod kontroliranih autobusa.

U istom razdoblju evidentirano je još 58 različitih prometnih prekršaja ostalih sudionika u prometu.

Počinitelji prekršaja sankcionirani su u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama i drugih propisa kojima su regulirani utvrđeni prekršaji.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže