Povežite se s nama


U organizaciji Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije u Opatiji se 19. i 20. travnja održava 14. Stručni skup vatrogasaca s međunarodnim sudjelovanjem.

Skup je u kongresnoj dvorani Hotela Ambasador okupio 300 vatrogasaca iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Makedonije, Slovenije i Crne Gore te posebne goste visoke predstavnike Vatrogasno-spasilačke službe i Vatrogasne Akademije Kraljevine Malezije. Svoje su proizvode na prigodnim štandovima predstavili proizvođači i distributeri vatrogasne opreme i sredstava za gašenje.

Na svečanom otvaranju skupa prisutnim vatrogascima, gostima i uzvanicima su se obratili predsjednik Vatrogamesne zajednice PGŽ Slavko Gauš, predsjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, zamjenica gradonačelnika Grada Opatije Vera Aničić i zamjenik župana PGŽ Marko Boras Mandić, koji je službeno i otvorio skup, a prisutne je u program i izlaganja uveo tajnik Vatrogasne zajednice PGŽ Nikola Tramontana.

– Ovo je najveći stručni skup vatrogasaca koji se održava u ovom dijelu Europske Unije, ali i na Balkanu. Na dosadašnjim stručnim skupovima koji se već 14 godina održavaju u Opatiji i to uvijek u hotelu Ambasador sudjelovalo je preko 3.200 sudionika iz Hrvatske, Slovenije, Srbije, BiH Crne Gore, Kosova, Makedonije, Austrije, Italije, Francuske, Njemačke, Australije, SAD-a, Južnoafričke Republike i Švedske. Trećinu ovogodišnjih predavača čine strani predavači, na što smo jako ponosni, istaknuo je u ime organizatora Nikola Tramontana te najavio tijekom održavanja skupa predstavljanje dvadesetak radova, održavanje radionica, okruglog stola i „laboratorijskih“ pokusa.

Predstavnike organizatora skupa i visoke predstavnike Vatrogasno-spasilačke službe i Vatrogasne Akademije Kraljevine Malezije sutra će u uredu gradonačelnika primiti zamjenik gradonačelnika dr. sc. Emil Priskić.