Povežite se s nama

Tradicionalno 6. savjetovanje Hrvatskog ogranka Međunarodne elektrodistribucijske konferencije održano 13. – 16. svibnja u opatijskom Grand hotelu 4 opatijska cvijeta okupilo je gotovo 400 sudionika, većinom inženjera elektrotehnike koji su razmatrali elektrodistribucijsku problematiku kroz 7 studijskih odbora odnosno 140 stručnih izlaganja. Ovi će radovi i međusobna razmjena znanja i informacija uvelike doprinijeti poboljšanju kvalitete distribucije električne energije u Hrvatskoj.

Kažimir Vrankić predsjednik HO CIRED i direktor Sektora za strategiju i razvoj HEP-a je u svom obraćanju naveo kako je distribucija najosjetljiviji segment elektroenergetskog sustava koji sada prolazi kroz vrlo zahtjevno razdoblje u tehnološkom, organizacijskom i pravnom smislu. Savjetovanje je na svečanom otvaranju pozdravio i ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, te župan Primorsko – goranske županije Zlatko Komadina i zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić.

Za stručni doprinos razvoju elektrodistribucijskog sustava dodijeljena su priznanja za životno djelo Damiru Karavidoviću i Slavku Krajcaru.

HO CIRED elektrodistribucijsku problematiku razmatra kroz 7 studijskih odbora:

  1. Mrežne komponente,
  2. Kvaliteta električne energije i elektromagnetska kompatibilnost,
  3. Pogon, vođenje i zaštita,
  4. Distribuirana proizvodnja i integracija aktivnih potrošača,
  5. Razvoj distribucijskog sustava,
  6. Regulacija i tržište i
  7. Distribucijski sustav i okoliš.

Svojevrsni domaćini savjetovanja bili su zaposlenici HEP ODSa, odnosno Elektroprimorja Rijeka te je na svečanom otvaranju prikazan kratak film o razvoju distribucije električne energije na Kvarneru, navodi se u priopćenju.