Povežite se s nama

Vijesti

50.000 kuna za preventivne zdravstvene preglede Opatijaca starijih od 40 godina

Objavljeno

naI ove godine, u suradnji s Poliklinikom Dental, Grad Opatija nastavlja s projektom preventivnih zdravstvenih pregleda za građane Opatije starije od 40 godina. Za ovu namjenu Proračunom je osigurano 50 tisuća kuna, što je dostatno za 500 građana. Grad plaća 100 kn po pregledu, krajnji korisnik 30 kn po obavljenom pregledu, a ostatak je na teret Poliklinike Dental. Preventivni se zdravstveni pregledi za građane Opatije organiziraju od 2015. godine.

Građani mogu izabrati jedan ultrazvučni pregled: abdomena, dojke ili prostate.

Ne treba posebno naglašavati koliko je preventiva važna pa zato pozivamo naše građane da iskoriste mogućnost te da uz minimalne troškove, a bez čekanja, obave preventivni pregled, naglasio je gradonačelnik Ivo Dujmić na konferenciji za novinare.

Postupak je za građane vrlo jednostavan. Počevši od 18.ožujka valja ispuniti obrazac zahtjeva, dostupan u pisarnici Grada ili na mrežnim stranicama Grada Opatije, predati ga u pisarnicu ili poslati mailom, a stručne službe će u najkraćem mogućem roku zahtjev obraditi, istaknula je viša stručna suradnica Odsjeka za društvene djelatnosti Andrea Arbanasić.

Ravnatelj Poliklinike Dental Paolo Petretić istaknuo je da je tijekom prošle godine preglede obavilo 425 Opatijki i Opatijaca te da je zbog određenih sumnji njih gotovo 12 posto upućeno na daljnje specijalističke preglede. Isto tako, apelirao je na sve građana koji se prijave za preglede da svoje pravo i iskoriste.

Podsjećamo i da se opatijskim Gradskim proračunom osiguravaju značajna sredstva za nadstandard u zdravstvu:

– Za djecu – preventivna cijepljenja protiv varičele, rota virusa i pneumokoka (pneumokok je od ove godine na listi obveznih cijepljenja za svu djecu u RH, međutim, kako se radi o cjepivu kojim se djeca cijepe s nekoliko doza, potrebno je završiti ciklus za svu djecu rođenu prije 2019. godine)

– Besplatna prehrana dojenčadi, po preporuci liječnika pedijatra

– Sufinanciranje Pedijatrijske ambulante u Lovranu za opatijsku djecu

– Korektivna gimnastika za učenike osnovne škole

– Turistička ambulanta koja radi tijekom cijele godine

– Mobilni palijativni tim

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

37. Balinjerada u Opatiji

Fiuman Plus

Facebook

Instagram