Povežite se s nama

Mozaik

Učenici u Kostreni predstavljaju trojezičnu slikovnicu 3u1

Objavljeno

naU Mjesecu hrvatske knjige uz financijsku pomoć Općine Kostrena objavljena je trojezična slikovnica 3u1, tri priče od tri članice Knjižničnog čitalačkog kluba iz 4.a razreda. Radi se o projektu Učenici pisci koji traje u školskoj knjižnici od 2010. godine i do ove godine uspjeli smo tiskati 7 priča u tri slikovnice, a mnoge su ostale na polici knjižnice u originalu.

Projekt potiče razumijevanje puta od autora do čitatelja, poduzetništvo, od ideje do realizacije, potiče multipismenost jer u fazama učenici uče od kreativne pismenosti i važnosti ilustracije do digitalizacije materijala i objavljivanja. Posljednja faza je promocija vlastitog proizvoda, slikovnice, roditeljima, prijateljima i učiteljima.

U četvrtak, 14. 11. 2019. u 17 sati u školskoj knjižnici OŠ Kostrena predstavit će svoju slikovnicu 3 autorice i prevoditelji, jer svaka je priča na dodatnoj nastavi jezika prevedena na engleski i talijanski jezik.

Projekt je predstavljen od 21.10 do 25.10.2019. na 48. svjetskom kongresu školskih knjižničara IASL 2019. u Dubrovniku. Slikovnica je privukla pažnju europskih i svjetskih knjižnica.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram