Povežite se s nama

Crna kronika

74 prometne nesreće tijekom prošlog tjedna, pet osoba teže ozlijeđenih

Objavljeno

naProšlog tjedna na području u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 74 prometne nesreće, od kojih su tri teške, a 71 lakše nesreće. U ovim prometnim nesrećama pet je osoba teže, a 24 ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 600.000 kuna. U nesrećama je sudjelovalo 16 stranih državljana, kao i osam alkoholiziranih vozača.

U navedenom razdoblju alkotestirana su ukupno 338 vozača, od kojih je kod njih 31 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, šest vozača je imalo koncentraciju alkohola do 0,50 g/kg, a jedan vozač je odbio provjeru alkoholiziranosti.

Od alkoholiziranih vozača, njih 18 je bilo u dobi iznad 35. godine života, devet vozača je između 25. i 35. godine života, dok ih je 11 u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola od 2,49 g/kg izmjerena je 45-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Kastva. On je u petak, 12. srpnja oko 22 sata, u Šporovoj Jami izazvao prometnu nesreću upravljajući osobnim vozilom marke Hyundai, riječkih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola.

Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju i izazivanja prometne nesreće, sankcioniran je sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram