Povežite se s nama

Sport

AK Rika iz Kastva pojedinačni i ekipni prvak Hrvatske u trailu

Objavljeno

na
Atletski klub Rika iz Kastva dvostruki je državni prvak u trčanju na duge brdsko-planinske distance – Josip Meštrić osvojio je prvo mjesto, a AK Rika ekipni je pobjednik Prvenstva Hrvatske u trailu. Prvenstvo je održano u nedjelju, 30. travnja u sklopu 4. brdskog maratona Novi Marof – Ivanec – Novi Marof na stazi dugoj 85,8 kilometara s ukupnom visinskom razlikom od 3.670 metara.

Članovi AK Rika dominirali su tijekom cijele utrke, u konačnici ostvarivši senzacionalan uspjeh u konkurenciji najjačih atletskih klubova u Hrvatskoj. Prvoplasirani Josip Meštrić utrku je završio za 8 sati, 19 minuta i 51 sekundu. Drugo mjesto također je pripalo članu AK Rike Pavlu Kruljcu koji je u cilju ušao s vremenom 8 sati, 19 minuta i 59 sekunda.

Trećeplasirani je član AK Sljemena Dejan Radanac (8:33:37), a četvrti Matija Meštrić AK Sljeme (8:34:47). Zahvaljujući petom mjestu Eldina Hodžića (9:07:19) AK Rika osvojila je i naslov ekipnog državnog prvaka u dugom trailu.

AK Riku na PH u trailu još su predstavljali Ana Kratki koja je u cilj ušla kao treća djevojka, ali je kažnjena s 45 minuta, i to zbog nedostatka obvezne opreme, što je bilo dovoljno za 5. mjesto u ženskoj konkurenciji (10:38:11). Također, boje AK Rike branio je Damir Dubrović koji je utrku završio kao 27. (12:49:23).

Ovim rezultatom Josip Meštrić i Pavle Kruljac potvrdili su svoje pravo nastupa za Hrvatsku trailu reprezentaciji koja putuje na Svjetsko prvenstvo u trailu i planinskom trčanju koje se održava u Innsbrucku od 6. do 10. lipnja. Također, u reprezentaciju je pozvana i članica AK Rike Vana Čargonja.

Ovaj rezultat AK Rike kruna je odličnih nastupa članova na državnim prvenstvima u trailu i cestovnom trčanju na duge distance. Josip Meštrić drugi je bio na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju na 50 kilometara koje je održano početkom ožujka u Slavonskom Brodu. Pavle Kruljac postao je pak državni prvak na PH u kratkom trailu (39 kilometara s 2120 metara) koje je održano koncem ožujka u sklopu Promina traila u Drnišu. Vana Čargonja bila je treća u ženskoj konkurenciji.

PH u dugom trailu Novi Marof – Ivanec – Novi Marof održano je u organizaciji AK Varaždina i dio je službenog kalendara natjecanja Hrvatskog atletskog saveza.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže