Povežite se s nama

Sport

AK Rika iz Kastva pojedinačni i ekipni prvak Hrvatske u trailu

Objavljeno

na
Atletski klub Rika iz Kastva dvostruki je državni prvak u trčanju na duge brdsko-planinske distance – Josip Meštrić osvojio je prvo mjesto, a AK Rika ekipni je pobjednik Prvenstva Hrvatske u trailu. Prvenstvo je održano u nedjelju, 30. travnja u sklopu 4. brdskog maratona Novi Marof – Ivanec – Novi Marof na stazi dugoj 85,8 kilometara s ukupnom visinskom razlikom od 3.670 metara.

Članovi AK Rika dominirali su tijekom cijele utrke, u konačnici ostvarivši senzacionalan uspjeh u konkurenciji najjačih atletskih klubova u Hrvatskoj. Prvoplasirani Josip Meštrić utrku je završio za 8 sati, 19 minuta i 51 sekundu. Drugo mjesto također je pripalo članu AK Rike Pavlu Kruljcu koji je u cilju ušao s vremenom 8 sati, 19 minuta i 59 sekunda.

Trećeplasirani je član AK Sljemena Dejan Radanac (8:33:37), a četvrti Matija Meštrić AK Sljeme (8:34:47). Zahvaljujući petom mjestu Eldina Hodžića (9:07:19) AK Rika osvojila je i naslov ekipnog državnog prvaka u dugom trailu.

AK Riku na PH u trailu još su predstavljali Ana Kratki koja je u cilj ušla kao treća djevojka, ali je kažnjena s 45 minuta, i to zbog nedostatka obvezne opreme, što je bilo dovoljno za 5. mjesto u ženskoj konkurenciji (10:38:11). Također, boje AK Rike branio je Damir Dubrović koji je utrku završio kao 27. (12:49:23).

Ovim rezultatom Josip Meštrić i Pavle Kruljac potvrdili su svoje pravo nastupa za Hrvatsku trailu reprezentaciji koja putuje na Svjetsko prvenstvo u trailu i planinskom trčanju koje se održava u Innsbrucku od 6. do 10. lipnja. Također, u reprezentaciju je pozvana i članica AK Rike Vana Čargonja.

Ovaj rezultat AK Rike kruna je odličnih nastupa članova na državnim prvenstvima u trailu i cestovnom trčanju na duge distance. Josip Meštrić drugi je bio na Prvenstvu Hrvatske u cestovnom trčanju na 50 kilometara koje je održano početkom ožujka u Slavonskom Brodu. Pavle Kruljac postao je pak državni prvak na PH u kratkom trailu (39 kilometara s 2120 metara) koje je održano koncem ožujka u sklopu Promina traila u Drnišu. Vana Čargonja bila je treća u ženskoj konkurenciji.

PH u dugom trailu Novi Marof – Ivanec – Novi Marof održano je u organizaciji AK Varaždina i dio je službenog kalendara natjecanja Hrvatskog atletskog saveza.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram