Povežite se s nama


Španjolski vezni igrač Alex Fernandez, koji se nakon šestomjesečne posudbe u Rijeci vratio u Espanyol, izjavio je da se u Hrvatskoj opet osjećao kao snažan i važan igrač.

Hrvatska je zemlja koja je prošla kroz jako teško razdoblje. Nogomet nije na razini kao u Španjolskoj, a niti sportski objekti. Uglavnom, sve je lošije što te nauči gledati nogomet drugačijim očima, izjavio je 22-godišnji veznjak Espanyola u razgovoru za sportski list As.

“Svaki pozitivan događaj tamo je naglašeniji pa suigrači na tebe prenesu oduševljenje i najmanjim dobrim vijestima. S njima sam ponovno osjetio užitak igranja nogometa”, istaknuo je nekadašnji najbolji igrač EP-a za igrače do 19 godina.

Alex Fernandez je u siječnju 2015. došao u Rijeku za koju je u devet prvenstvenih utakmica postigao dva pogotka. Nažalost, zbog ozljede i operacije prepona posljednja dva mjeseca proveo je izvan terena, da bi se ovaj tjedan potpuno oporavljen priključio treninzima Espanyola, pun samopouzdanja koje je stekao u dresu Riječana.

“Iz Rijeke sam se vratio jači i s osjećajem da sam važan nogometaš. To mi je dugo nedostajalo. Sada pozitivnije gledam na nogomet”, rekao je Fernandez koji se nada mjestu u udarnoj postavi Espanyola, kluba koji je prošlu sezonu završio na desetom mjestu u španjolskom prvenstvu.

“Moram popraviti obrambene aspekte, biti jači, pomagati ekipi. To moram popraviti odmah, no u Hrvatskoj sam već napredovao”, rekao je igrač koji je karijeru počeo u Real Madridu, a napustio ga 2011. godine.

Njegov dvije godine stariji brat Nacho još je uvijek suigrač Luke Modrića u kraljevskom klubu.

HRT Sport