Povežite se s namaU sklopu priprema za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u vodenim sportovima u Budimpešti američka plivačka reprezentacija ponovno odrađuje trening-kamp na Bazenima Kantrida. Najjača svjetska plivačka sila već se drugi put priprema na bazenima Kantrida, budući da su bili ovdje prije dvije godine uoči prvenstva u Rusiji.

Na konferenciji za medije održanoj na Bazenima Kantrida uz direktora američke reprezentacije, Francisa Buscha, medijima su se obratili i svjetski poznati plivači Nathan Adrian, Elizabeth Beisel, Matt Grevers i Ryan Murphy te svjetska rekorderka i jedna od najvećih plivačkih zvijezda današnjice Katie Ledecky,  a u ime domaćina Vera Begić Blečić, gradonačelnik  Vojko Obersnel i direktor Rijeka sporta Zlatan Hreljac.

Američka plivačka reprezentacija od 12. srpnja svakodnevno trenira na bazenu na Kantridi u okviru završnih priprema za Svjetsko prvenstvo, domaćin kojega će od 23. do 30. srpnja biti Budimpešta.

Američki sportaši nisu krili svoje oduševljenje bazenima naglasivši kako će se kad kod bude za to prilike, vezano uz natjecanja, vraćati na Kantridu.

– Velika nam je čast što je naj­bolja plivačka reprezentacija na svijetu ponovno odabrala naše ba­zene. To je veliko priznanje za Rijeku, ljude koji vode bazen, ali i za sve nas koji smo puno uložili kako bi ovaj objekt bio ovakav ka­kav jest i kako bi ispunjavao sve uvjete za rad vrhunskih sportaša. Drago nam je što iz Rijeke odlazite na Svjetsko prven­stvo na kojem vam želimo što bolje rezultate,-  poručio je gradonačel­nik Rijeke Vojko Obersnel.

Zanimljivo je kako uz američke, bazene Kantrida za treninge koriste i reprezentacije Estonije i Singapura.

Grad Rijeka