Povežite se s nama

Animafest u Art-kino stiže s dva programa za cijelu obitelj te tri ‘opasna’ filmska naslova u samo dva dana – subota, 11. te nedjelja, 12. lipnja.

Obiteljski program u subotu u 17 sati donosi «Phantom Boy» koji prati 11-godišnjaka koji ima samo 24 sata za spas New Yorka. Tajanstveni je zlikovac u gradski računalni sustav ubacio opasni virus, a ozlijedio je i policajca Alexa. Alexa zadržavaju u bolnici gdje upoznaje 11-godišnjeg Lea koji kad poželi – postaje nevidljiv. Alex i Leo udružuju snage i koriste sve svoje moći kako bi spasili cijeli New York.

Nedjelja, također u 17 sati, donosi Animafestov Obiteljski program. Obiteljski program ove godine donosi tri animirana filma koja se bave bajkovitim pričama i ljudima. «Čovjek Štapić» prati jednog oca koji se pokušava vratiti svojoj obitelji za Božić (i doživljava raznorazne pustolovine), «Duboko u mahovini» prati sitne vilenjake (nalik ljudima) koji žive duboko u šumi dok jedna djevojčica koja ima jednog jedinog prijatelja (Sunce) stječe novo neobično prijateljstvo u animiranom filmu «Djevojčica i sunce». Program je namijenjen svim članovima obitelji te se preporučuje za uzraste 4+.

«Psihonauti, zaboravljena djeca» prate tinejdžere Birdboyja i Dinkyja koji su odlučili pobjeći s otoka pogođenog ekološkom katastrofom: Birdboy se povlači u sebe, a Dinky kreće na opasno putovanje u nadi da će je Birdboy slijediti.

«Do jaja!» je (uglavnom) istinita priča o Johnu Romulusu Brinkleyu, liječniku iz Kansasa koji je 1917. godine otkrio da može izliječiti impotenciju transplantacijom kozjih testisa muškarcima (i tu priča postaje sve čudnija).

Već tradicionalan program gostovanja Animafesta stiže i ove godine – Cartoon d’Or – najbolji europski kratkiši. Cartoon d’Or jedna je od najvažnijih nagrada za kratki animirani film. Utemeljena je 1991. i jedina je europska nagrada za animirane filmove. Animafest Zagreb kao članica festivalske zajednice svake godine ugosti program finalista, a program Cartoon d’Or od 2011. pratimo redovno i u Art-kinu.