Povežite se s nama

Vijesti

Autobusi Autotroleja sad će češće na kontrolu, pregled će se raditi svaka dva mjeseca

Objavljeno

na
Posljednji zapaljeni autobus Autotroleja izazvao je veliku pažnju javnosti s obzirom na to da je vozilo gotovo u potpunosti izgorjelo, pa je iz preventivnih razloga nekoliko drugih autobusa povučeno iz prometovanja, a promijenjena je i praksa oko servisiranja, odnosno detaljnih pregleda.

Tu temu na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Rijeke otvorio je vijećnik Kristijan Čarapić (SDP)  koji je kazao kako se unatoč velikim naporima u nabavi novih autobusa nedavno opet zapalio autobus. Zanima ga što Grad namjerava poduzeti kako bi se spriječile ove nemile scene.

Gradonačelnik Marko Filipović je odgovorio kako se na žalost prije tjedan dana dogodila nesreća u tunelu Pećine gdje se zapalio autobus Autotroleja.

“Sva sreća da nitko nije ozlijeđen jer je autobus išao na prvu vožnju u Kraljevicu. Vještačenje će utvrditi koji su uzroci požara. Odmah su iz prometa i povučeni autobusi iste serije kako bi ih se preventivno pregledalo. Riječ je o četiri autobusa. Utvrđen  je i kraći interval za detaljni pregled autobusa. Pregled vozila se umjesto tri sveo na interval od dva mjeseca. Jasno da će se problem dugoročno riješiti nabavom novih autobusa. U suradnji Ministarstva, Autotroleja i Grada nabavljena su  54 nova autobusa, iz sredstava EU i IT mehanizma Urbane aglomeracije. Prije nekoliko, prije nekoliko dana potpisan je ugovor za još 37 autobusa čiji se dolazak očekuje tokom iduće godine. Kada budu isporučeni, prosječna starost autobusa bit će 6 godina. Dobavom novih ini najstariji se stavljaju izvan prometa. Bit će mogućnosti za nabavu autobusa i u nekim novim natječajima. Prema najavama bit će mogućnost dobave nabave autobusa na električni pogon. Autotrolej radi i na pripremi za te natječaje”, odgovorio je Filipović.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram