Povežite se s nama

Mozaik

Autorica u gostima: Milena Benini stiže u Ogranak Trsat

Objavljeno

na


U Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka u ponedjeljak 29. listopada u 18 sati gostuje hrvatska književnica Milena Benini.

Milena Benini, publici poznata po nagrađivanim romanima Djeca vječnosti i kaosa i Prodavač snova, ali i kao majstorica kratke forme (zbirka Jednorog i djevica) u Mjesecu hrvatske knjige 2018. u Gradskoj knjižnici Rijeka u razgovoru s publikom predstavit će svoj dugogodišnji spisateljski staž koji obuhvaća nekoliko jezika i kontinenata.

Milenu Benini zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove (kraće rečeno: spekulativnu fikciju) prate od prvih spisateljskih koraka, a ove je godine konačno zaokružen izdavački ciklus jednog od njenih najslavnijih djela – serijala epske fantastike Djeca vječnosti i kaosa, koji je objavljen u obliku knjige u izdanju Hangara 7. Benini je autorica zavidnog broja romana te ništa manje impresivnog broja priča. (Za znatiželjne, prvu je priču objavila – još s 15 godina! – u legendarnom časopisu Sirius.)

S njom ćemo u Ogranku Trsat u ponedjeljak, 29. listopada, u 18 sati razgovarati kako je to objaviti djelo prvo na engleskom, a tek onda na hrvatskom jeziku, što ovih dana radi domaća zajednica zaljubljenika u fantastiku, o važnosti feminizma u suvremenoj žanrovskoj književnosti i umjetnosti općenito te kako je to odgajati novu generaciju fanova, kako u obitelji, tako i na konvencijama fantastike diljem Hrvatske, poručuju iz GKR-a.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram