Povežite se s nama

Vijesti

Bajkerima prosvjednicima s Krčkog mosta policija poslala kazne

Objavljeno

na

Photo: Nel Pavletic/PIXSELLMotoristi prosvjednici koji su svoje nezadovoljstvo naplatom Krčkog mosta odlučili u dva navrata iskazati na način da spomenutu mostarinu plaćaju u lipama ovih su dana na kućne adrese počeli zaprimati kazne od strane policije u visini od tri do čak sedam tisuća kuna.

“Nakon održanog prosvjeda 29.06.2019. na Krčkom mostu, samo je jedan motorist dobio uručenu kaznu radi “nepoštivanja regulacije prometa od strane policije”. Kako je vidljivo na snimkama nekih portala preusmjeravanje nije bilo vidljivo iz udaljenosti kako propisuje čl. 32 Zakona o sigurnosti na cestama. Konkretnom motoristu policajac je doslovno stao ispred motora i kada ga je motorist pitao u čemu je problem, policajac mu je izvukao ključ iz motora i udaljio se do službenog vozila.

Nakon toga su sve ostale motoriste popisali u blokić. Neke od nas su i zaustavili nakon prolaska naplatnih kućica, te kontrolirali ispravnost dokumenata. Policajci nisu rekli da smo prekršili Zakon o sigurnosti prometa na cestama ni da nam je ovo upozorenje, ništa. No, danas su neki počeli u poštanske sandučiće zaprimati policijske “čestitke”. Jedan od sudionika koji nam se javio dobio je prekršajni nalog bez da ga je uopće policajac zaustavio, očito ga je samo zapisao kada se stajalo na naplatnim kućicama. Drugi je dobio nalog da u roku 15 dana dostavi podatke o vozaču motora koji ja taj dan bio na mostu.

Ono koliko sam ja upućena je da: “Dužnost policajca bi bila da upozna stranku s tim da je počinio prekršaj, te da mu slijedi predviđena sankcija. Također dužnost policajca je da vozaču ponudi mogućnost, ako se ispunjavaju svi uvjeti, a to znači da policajac ima na uvid dokumentaciju vozača, provjeru vozila, te da nema potrebe za naknadnom provjerom lica ili vozila, da se nalog uruči osobno” citat iz članka s portala bljesak.info iz Ureda za sigurnost prometa, a to stoji i u zakonu.

Dakle, policija postupa po vlastito sastavljenom popisu koji su načinili kada smo mi čekali prolazak naplatnih kućica bez da se ijednog sudionika upozorilo na počinjenje prekršaja. Dakle, tako svatko može “pobrati” kaznu jer ga je negdje neki policajac zapisao u blokić”, poručuje Snježana Ajhler u ime bajkera prosvjednika te dodatno ističe kako se ministar Butković još uvijek nije oglasio vezano za ukidanje mostarine.

Na ovaj problem osvrnula se i Unija Kvarnera koja je jedna od stranaka koja se snažno zalaže za ukidanje mostarine.

“Nedopustivo tragično, tužno i jadno! Republika Hrvatska, odnosno prometna policija, kažnjava i to od 3.000 do 7.000 kn bajkere koji su na jedan civizilirani način iskazali svoj građanski stav vezano za ukidanje naplate na Krčkom mostu. Doista nepotrebno! Pozivam kao dožupan Primorsko goranske županije i kao član Unije Kvarnera da se kazne povuku i da se građani Republike Hrvatske i Kvarnera ne kažnjavaju dodatno kada se već 30 godina diskriminiraju plaćanjem jedinog mosta pod naplatom u Hrvatskoj. Apeliram na razum i na slobodu javnog izražavanja, jer idući put neće biti samo 50 bajkera na mostu”, poručio je Marko Boras Mandić te priložio jednu od kazni koja je stigla bajkerima.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram