Povežite se s nama

Sport

Bašćanska Vela plaža i ove godine domaćin velikom turniru u piciginu

Objavljeno

naUdruga Lampada iz Baške i ove godine poziva sve ljubitelje picigina na tradicionalni turnir u piciginu koji će se održati ove subote, 27.7., na bašćanskoj Veloj plaži.

Zagrijavanje za Picigin Fest 2019 počinje u subotu u 17 sati s finalnim prijavama natjecatelja, dok natjecateljski dio turnira započinje u 18 sati na Veloj plaži, ulaz kod hotela Zvonimir. Po završetku turnira slijedi proglašenje pobjednika i druženje na after beach partyu u caffe baru “Plaza”. 

Za sudjelovanje u ovogodišnjem, 10. Picigin Festu potrebno je okupiti ekipu od minimalno 4 do maksimalno 5 igrača, a ekipe mogu biti isključivo muške, isključivo ženske ili kombinirane. Kotizacija po ekipi iznosi 100 kuna, a svi sudionici dobivaju službene majice Picigin Festa te bonove za osvježenje. Posebne bogate nagrade osigurane su za najbolje tri ekipe turnira, za najbolju petorku te najboljeg igrača i igračicu turnira. Ekipe se mogu prijaviti putem Facebook stranice Picigin Fest Baška, na broj 091 899 0852 ili na licu mjesta na dan turnira ukoliko bude još slobodnih mjesta jer broj ekipa je ograničen.

Baška na otoku Krku već je desetljećima jedna od destinacija na Jadranu koja je poznata po tradiciji igranja picigina. Mladi u općini Baška, okupljeni u udrugu Lampada, žele promovirati ovu jedinstvenu hrvatsku rekreaciju, koja svojom zahtjevnošću ne zaostaje za drugim sportovima i koja je 2013. zaštićena kao nematerijalno kulturno dobro Republike Hrvatske.

Bilo u svojstvu natjecatelja ili gledatelja, dođite u subotu u Bašku i uživajte u omiljenoj ljetnoj rekreaciji Hrvata na jednoj od najljepših plaža sjevernog Jadrana! Očekujte vrhunske akrobacije, odličnu muziku i dobru zabavu!

Glavni pokrovitelji Picigin Festa su Općina Baška i Turistička zajednica Općine Baška, a podupiru ga i brojne lokalne tvrtke i obrtnici.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram