Povežite se s nama


Uz sportaše i rekreativce, učestali posjetitelji Bazena Kantrida su i članovi brojnih udruga, gradskih ustanova i drugih institucija, koji ondje sudjeluju u edukacijskim, rehabilitacijskim i kondicijskim programima. Riječ je o aktivnostima namijenjenim velikom broju korisnika svih životnih dobi, od beba do umirovljenika, pa se sa sigurnošću može reći kako su Bazeni Kantrida od višestruke koristi za širu zajednicu.

Na taj način, Bazene Kantrida koriste bebe, mališani iz vrtića, školarci i studenti, zatim osobe s poteškoćama u kretanju, poremećajima iz autističnog spektra i raznim vrstama invaliditeta, kao i vatrogasci, policajci, branitelji, umirovljenici i drugi. Na bazenima se samostalno ili pod stručnim vodstvom rekreiraju; uče plivati, treniraju kako bi uspješnije obavljali svoje radne zadatke te vježbaju kako bi ojačali mišiće i poboljšali motoriku, a usput i stječu nove poznanike i prijatelje.

Grad Rijeka za programe riječkih sportskih udruga koje provode svoje programe na Bazenima Kantrida izdvaja godišnje, putem Programa javnih potreba u sportu, ukupan iznos u visini od 1.254.000,00 kuna.

Udruge i ustanove koje na Bazenima provode svoje programe su: Društvo za istraživanje i potporu, Udruga umirovljenika grada Rijeke, Udruga invalida rada, Gimnazija Andrije Mohorovičića, Udruga za pomoć djeci s poteškoćama u razvoju i poticanje harmoničkog razvoja djece i mladih “Dira Rijeka”, Udruga HVIDRA Sv. Vid, Centar za autizam – Zagreb, ustrojbena jedinica Rijeka, Udruga Sunce, Udruga Patak, Plivačko-terapijski klub Forca, Centar za odgoj i obrazovanje, Dječji vrtić Rijeka, Športski savez osoba s invaliditetom grada Rijeke, Centar za rehabilitaciju Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, MUP – Policijska uprava primorsko-goranska, Udruga specijalne policije iz Domovinskog rata “Ajkula” Kukuljanovo, Udruga branitelja Domovinskog rata Autotrolej, Društvo Crvenog križa Primorsko-goranske županije, Javna vatrogasna postrojba Grada Rijeke, Medicinska škola, Riječki športski sveučilišni savez, Savez školskih sportskih društava Primorsko-goranske županije i osnovne škole čiji je osnivač Grad Rijeka.

Sportske aktivnosti trebaju svima i kao takve svima moraju biti dostupne, a u Rijeci to i jesu, s obzirom na izuzetnu važnost i vrijednost sporta u razvoju i održavanju psihofizičkog zdravlja građana.

Moja Rijeka