Povežite se s nama

Vijesti

Begić Blečić se ispričala zbog majice, ali ostavku uopće ne spominje

Objavljeno

na


Riječka pročelnica za sport i tehničku kulturu, Vera Begić Blečić, koja je sredinom prošlog mjeseca suspendirana od strane gradonačelnika Vojka Obersnela nakon što je pijana skrivila stravičnu prometnu nesreću u kojoj je jedna osoba poginula, oglasila se nakon raznih komentara zbog majice u kojoj je izašla iz pritvora.

Na sebi je, naime, imala majicu HNK Rijeke na kojoj zlatnim slovima piše “Iznad svih”, a to je nagnalo ljude na brojne iznimno negativne komentare. Ona se zbog toga ispričala pomalo neobičnim opravdanjem da je to jedina majica koju je imala, a u pritvoru je provela mjesec dana.

“Jako mi je žao da se bilo kakva konotacija veže uz majicu koju sam odjenula pri izlasku iz zatvora. Radi se o jednostavnoj sportskoj majici, jedinoj koju sam imala u tom trenutku. Na donjem dijelu majice piše Hrvatski nogometni klub Rijeka, a na središnjem dijelu majice, piše “Iznad svih”, što je nažalost izazvalo užasne reakcije. Ne mislite valjda da bi osoba u mojoj situaciji mogla slati poruku da se, u ovim okolnostima, i nakon svih ovih tragičnih događaja, uopće mogla pomisliti da se nalazi iznad svih. To bi bilo i neumjesno i krajnje degutantno, a vjerujte mi da sam u takvom stanju da samo patim i da nema ni primisli da majica može sadržavati bilo kakvu, a pogotovo ne provokativnu poruku. Uostalom, kod izlaska iz zatvora nisam očekivala, osim dvojice mojih odvjetnika, nikog drugog.

Iskreno se i najdublje ispričavam svima koji su tekst na majici protumačili kao neumjesan, jer je zadnje o čemu sam razmišljala oblačeći je bilo natpis na njoj. U situaciji u kojoj jesam, i koja je nezamislivo teška, još jednom se želim ispričati, i zamoliti javnost da pokuša shvatiti i moju poziciju i činjenicu da ni moj, ni neki drugi životi, nakon ovoga što se dogodilo više nikada neće biti isti”, poručila je Begić Blečić u izjavi za Glas Istre.

Ono što javnost vjerojatno ipak daleko više od opravdanja za majicu zanima je to hoće li dati ostavku na svoju funkciju u gradskoj upravi ili će i dalje primati gotovo 10.000 kuna mjesečno tijekom trajanja suspenzije do okončanja sudskog postupka, što može potrajati godinama.

Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram