Povežite se s nama

Vijesti

Beroš: Još nije preciziran rok i opseg covid potvrda, načelno se razgovara o svemu

Objavljeno

na
Digitalne COVID potvrde zasad su obvezne samo za djelatnike u zdravstvenom i sustavu socijalne skrbi, no njihova bi se upotreba usoro navodno mogla proširiti.

Kako doznaje portal Index, ako se nastavi trend porasta brojki, COVID potvrde bi nakon 1. studenog mogle postati obvezne za brojne sadržaje.

“Planira se uvođenje COVID za sve ugostiteljske objekte, restorane, kafiće, trgovačke centre, za sve proslave, okupljanja, festivale i sva okupljanja u zatvorenom prostoru”, rekao je neimenovani izvor za Index.

Ovu su informaciju za DNEVNIK.hr demantirali glasnogovornik Vlade Marko Milić i ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak. ”Ništa od toga”, kratko je odgovorio Capak na naš upit.

Oglasio se i ministar zdravstva Vili Beroš. ”Pročitao sam da se u medijima navodi da kreće upotreba od 1. studenog. Nije još preciziran niti rok niti opseg. Načelno se razgovara o svemu”, kazao je.

Capak je i u utorak govorio o proširenju upotrebe COVID potvrda kada je također rekao da se o tome ne razmišlja, no vjeruje da bi o tome uskoro moglo biti govora.

”Zemlje na zapadu ih sve šire koriste kao vrstu pritiska na necijepljenje. Jer oni koji su cijepljeni imaju prednosti, to je vrsta pritiska na necijepljene. Mi nemamo nikakav plan, ali je izvjesno da ćemo o tomu razgovarati. Rekao bih da je uvođenje COVID potvrda u zdravstvo uspjelo. Više nemamo nikakvih problema oko toga. Rekao bih da će uskoro početi razgovor o njihovom proširenju”, rekao je Capak.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram