Povežite se s nama

Vijesti

Beroš Vladi predložio proglašenje kraja pandemije, odluka već u četvrtak?

Objavljeno

na

ArhivaHZJZ je predložio ministru zdravstva da pokrene postupak proglašenja kraja pandemije koronavirusa, potvrdio je ministar Vili Beroš, budući da je Svjetska zdravstvena organizacija u petak proglasila kako koronavirus više ne predstavlja globalnu zdravstvenu krizu.

Ministarstvo zdravstva takav je prijedlog ocijenilo utemeljenim i poslalo ga u Vladinu proceduru, odnosno na međuresorno mišljenje, piše Večernji list.

Već se neko vrijeme očekuje proglašenje kraja pandemije, a posebice nakon odluke WHO-a od petka, za pretpostaviti je da će proglašenje biti podržano i da će kraj pandemije biti proglašen već na sljedećoj Vladinoj sjednici, u četvrtak.

Vijest je posebno bitna i za veliki broj građana kojima su dokumenti istekli, a sad još uvijek vrijede samo zbog službenog trajanja epidemije/pandemije.

Podsjetimo, Izmjenama Zakona osobne iskaznice, putovnice, vozačke dozvole i oružni listovi kojima je valjanost istekla za vrijeme epidemije i dalje se smatraju važećima u pravnom prometu unutar Republike Hrvatske, odnosno produžena im je valjanost za najviše 30 dana od dan kada je proglašen kraj epidemije.

Dakle, kada se u Republici Hrvatskoj proglasi kraj epidemije, građani će isprave kojima je istekao valjanost morati zamijeniti novima u roku od 30 dana, odnosno u tom roku podnijeti zahtjev za izdavanje novih dokumenata.

Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

30.08.2023.
Dana 31.08. počinju radovi na sanaciji kolnika u Ulici Tihovac. Sanacijom će biti obuhvaćeno oko 1000 kvadrata kolnika. Predviđeno trajanje radova je dva dana, ovisno o vremenskim prilikama. U vrijeme radova, na snazi će oba dana biti zabranjeno prometovanje za sva vozila od 7 do 15 sati. Mole se sudionici u prometu na poštivanje privremene prometne regulacije, i korištenje alternativnog pravca kroz Ulicu Vlade Grozdanića.

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram