Povežite se s namaAnsambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka ponovno poziva sve zainteresirane na još jednu zanimljivu i sadržajnu radnu matineju, ovoga puta povodom skorašnje premijere baletne predstave „Ivica i Marica” u koreografiji Gine Patterson, u subotu, 20. siječnja 2018. s početkom u 11.00 sati na sceni HKD-a na Sušaku.

S publikom će podijeliti magiju rada na predstavi koja ima moć potaknuti na nova promišljanja o najpoznatijem bratu i sestri koji već stoljećima fasciniraju djecu, ali kroz svoju priču odašilju i životno važne poruke propitujući uvijek iznova odnos roditelja i djece, neimaštine i bogatstva, okrutnosti i milostivosti.

U sklopu matineje posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje, za ovu priliku skraćenim, satom baletnih vježbi, nastavlja se kratkim uprizorenjima dijelova predstave i izlaganjem autorskog tima o samoj predstavi i njihovom procesu rada, te njihovim razgovorom s publikom.

Na kraju druženja, najsretnije će posjetitelje nagraditi ulaznicama za premijeru i i reprizne izvedbe baleta „Ivica i Marica“, baletne fantazije Gine Patterson, poznate američke koreografkinje koja prvi put koreografira u Europi upravo za riječki baletni ansambl!
Svi su pozvani, a ulaz na subotnju matineju za publiku je, naravno, besplatan.