Povežite se s nama

Ansambl Baleta HNK Ivana pl. Zajca Rijeka poziva sve zainteresirane na zanimljivu i sadržajnu radnu matineju povodom premijere baleta “Macbeth”, u subotu, 30. rujna 2017. s početkom u 11.00 sati u baletnoj  dvorani (Strossmayerova 1, Sušački neboder, ulaz do Pogona kulture).

S publikom će podijeliti magiju rada na predstavi koja ima moć potaknuti na promišljanje o vječitoj ljudskoj težnji za vlašću, načinima kojima ju stječemo i cijeni koju za nju plaćamo.

U sklopu matineje, posjetitelji će imati priliku zaviriti u radni dan baletnog ansambla koji počinje skraćenim satom baletnih vježbi, nastavlja se kratkim uprizorenjima dijelova predstave i izlaganjem autorskog tima predvođenog koreografkinjom Mašom Kolar o samoj predstavi i njihovom procesu rada, a pred sam završetak svi će se moći uključiti u nastavak razgovora s njima. Na kraju druženja, najsretnije posjetitelje nagradit će ulaznicama za premijeru, koja slijedi 7. listopada,  te reprizne izvedbe baleta „Macbeth“ prema istoimenoj tragediji Williama Shakespearea.

Ulaz je, naravno, besplatan.