Povežite se s nama

Vijesti

Besplatni javni gradski prijevoz u Rijeci? Vijećnici Vivoda i Salečić kažu da je to moguće

Objavljeno

na
Gradski proračun u Rijeci ne može biti usvojen bez nekoliko glasova iz oporbenih redova, potvrdilo se to i tijekom usvajanja posljednjeg rebalansa proračuna. Gradonačelnik Marko Filipović morao je pristati na određene amandmane, a sad su vijećnici Vedran Vivoda i Robert Salečić putem društvenih mreža natuknuli što bi mogli tražiti od gradonačelnika da prihvati za proračun za 2024. godinu.

Radi se o prilično značajnom izdatku, no i vijest koja bi mnoge mogla razveseliti.

“Jeste li znali da je besplatan javni prijevoz u gradu Rijeci lako ostvariv? Grad Rijeka već sada plaća 3,74 milijuna eura subvencija Autotroleju godišnje. To je jedna trećina iznosa potrebnog (oko 11,5 milijuna eura) za potpuno besplatni javni prijevoz na području grada Rijeke. Za samo dodatnih 7.4 milijuna eura (u proračunu od skoro 200 milijuna eura) možemo umjesto najskupljeg imati besplatni javni gradski prijevoz na području grada Rijeke”, istaknuo je Vivoda iz Akcije mladih.

Njegovo razmišljanje uskoro je sa svojim pratiteljima podijelio i Salečić iz Unije Kvarnera uz napomenu: “Idemo u nove političke pobjede! Besplatan javni gradski prijevoz je moguć!”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže