Povežite se s nama

Biznis

Bivši prostor Svid Rock Caffea napokon ima novog zakupca

Objavljeno

na
Jedan od najatraktivnijih trenutno neiskorištenih gradskih poslovnih prostora u samom centru grada definitivno se nalazi na adresi Riva 12 i 14. Mnogima je taj prostor još uvijek poznat kao bivši Svid Rock Caffe, a nešto kasnije i kao Buddha bar, ali već posljednjih nekoliko godina taj se prostor ne nalazi u funkciji.

Grad Rijeka je pronašao u posljednjih par godina nekoliko zakupaca, no nitko od njih ipak ga nije uspio staviti u funkciju, pa se počelo ozbiljno razmišljati i o prenamjeni prostora. Jedan od zanimljivijih prijedloga definitivno je bio da se upravo na tu lokaciju preseli hvaljeni riječki muzej računala i tehnologije Peek & Poke, ali ni to se nije ipak realiziralo.

Na nedavno objavljeni javni natječaj odlučila se ipak javiti tvrtka Higis d.o.o. iz Šapjana koja je i pobijedila na licitaciji s ponudom od 2.840 eura mjesečne zakupnine za gotovo 530 kvadrata poslovnog prostora.

Javnosti nije točno poznato kakav plan ima direktor Higisa Bojan Golović, ali poznata je ipak namjena prostora prema natječaju. Na tom će se prostoru i dalje obavljati neki oblik ugostiteljske djelatnosti, pa se ponovno može očekivati caffe bar, noćni klub, slastičarna ili restoran.

Tvrtka Higis mora Gradu Rijeci dostaviti kompletan projekt uređenja prostora te za njega dobiti odobrenje, a s obzirom na postavljene rokove, ne treba očekivati otvorenje poslovnog prostora sve do konca godina. Zakupac plaća zakupninu tek od kraja studenog, pa je za očekivati da je to i najranije razdoblje kad bi trebali biti gotovi svi radovi u tom prostoru, a oni s obzirom na njegovo stanje zasigurno neće biti sitni.

Spomenimo i kako tvrtka Higis ima temeljni kapital od gotovo 12,5 milijuna kuna, a tijekom 2013. godine imali su promet od 31 milijun kuna te su pritom ostvarili dobit od osam milijuna kuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

28.02.2024.
Obavještavamo korisnike kako će prodajno mjesto Rijeka plusa (Jelačićev trg 3) dana 02.i 04.03.2024. godine iznimno raditi od 6:30 do 13 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produljivati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže