Povežite se s nama

Vijesti

Bivši studenti FMTU-a družili se prvi put, posjetili su i Hilton

Objavljeno

na
Na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji danas se po prvi puta održao susret bivših studenata ovog Fakulteta. Event je organiziran pod nazivom: „ALUMNI OPEN DAY“ s ciljem da potakne povezanost između studenata i Fakulteta. Bivši studenti ovog Fakulteta danas obnašaju brojne odgovorne poslove u turizmu u cijeloj Hrvatskoj i u inozemstvui trajna su podrška Fakultetu u cijelom nizu znanstvenih, obrazovnih i stručnih aktivnosti.

Osim druženja, razmjena sjećanja i umrežavanja, Alumni su danas u Opatiji imali prilike razgledati novu, moderno opremljenju zgradu Fakulteta  čime su se uvjeti studiranja na ovoj našoj najstarijoj i najvećoj instituciji za visoko obrazovanje kadrova u turizmu i ugostiteljstvu višestruko povećali. Nove dvorane, knjižnica i poboljšani uvjeti za nastavnike danas su upotpunjeni i novim multifunkcionalnim prostorom bivše knjižnice u kojoj se nalazi novoformirani Centar za karijere i stručnu praksu FMTU. Ovaj prostor na raspolaganju je studentima i partnerima iz gospodarstva za održavanje radionica, predavanja ali i za savjete, pomoć i profesionalno usmjeravanje u izgradnji njihovih budućih karijera.  Opremu za ovaj prostor  koji će i sama koristiti, donirala je upravo Udruga bivših studenata iz svojih sredstava prikupljenih proteklih godina od skromne članarine. Danas je članstvo u Udruzi besplatno a svi njeni članovi mogu redovito pratiti putem društvenih mreža  ne samo aktivnosti udruge,  već i informacije iz branše, predavanja, izdanja te aktivnosti Fakulteta.

Dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvuprof. dr. Sc. Sandra Janković pozdravila je sve okupljene bivše studente – njih više od 50 te ih upoznala sa aktivnostima na njihovom Fakultetu i brojnim novostima: od „virtualnog hotela“ gdje danas studenti mogu na profesionalnim programima i aplikacijama, kakve će ih čekati na poslu, vježbati i pripremati se, do planova za otvaranje studija na engleskom jeziku, ljetne škole, programa cjeloživotnog obrazovanja te niza znanstvenih i stručnih aktivnosti kao što je upravo izrada Strategije razvoja održivog turizma Republike Hrvatske.

Predsjednica Udruge Alumni doc.dr.sc.Josipa Cvelić Bonifačić upoznala je članove Udruge sa aktivnostima i programom rada Udruge te ih pozvala u razgledavanje novog Centra za karijere i stručnu praksu.

Za sve sudionike Alumni Open Day-a  nakon razgleda Fakulteta i novouređenih prostora Centra za karijere i stručnu praksu organiziran je obilazak novootvorenog hotela HILTON COSTABELA BEACH RESORT.

Alumnije je dočekao direktor hotela gsp. Ryan Gauci, direktorica prodaje Maja Šimunić i Nataša Kovačić Stilinović,  direktor ljudskih potencijala.  Sa velikim zanimanjem bivšistudenti, a danas ugledni turistički I ugostiteljski djelatnicirazgledali su ovaj jedinstveni i moderni hotel. Zajednički ručakprofesora I bivših studenata označio je kraj jednog srdačnogdruženja i početak jedne nove i lijepe tradicije susreta.

Ovom prilikom dekanica FMTU-a prof. dr. sc. Sandra Janković je izjavila: “ Bivši studenti  FMTU-a su nam velika podrškau unaprjeđenju studijskih programa, budući da zajedno s njima želimo kontinuirano provjeravati atraktivnost i svrsishodnost ishoda učenja preddiplomskih i diplomskihstudija, kako bi ostali konkurentni na tržištu obrazovanja. Zahvaljujući Alumnijima doznajemo koliko su našidiplomanti kompetentni te uz njihovu pomoć promptnopoboljšavamo studijske programe i usklađujemo ih s zahtjevima turističko-hotelskog gospodarstva u Hrvatskoj. Na obostrano zadovoljstvo veselimo se kada nam dođukao gosti predavači te našim studentima predstave svojedosadašnje iskustvo i kao studenta i kao uspješnogdionika u gospodarstvu.”

Predsjednica Udruge Alumni FMTU-a doc.dr.sc. Josipa Cvelić-Bonifačić naglasila je: “Duboko vjerujem da supovezivanjem Fakulteta kao rasadnika znanja i njegovihbivših studenata kao izvora iskustva iz prakse, put osobnog uspjeha pojedinca, ali i gospodarstva kao cjeline. Udruga  Alumni FMTU povezuje  nas ne samo u druženjui suradnji već kroz umrežavanje i pomoć imamo prilikupomoći studentima ali i jedni  drugima u poslu i u životu!”

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram