Povežite se s nama

Vijesti

Blagdan Velike Gospe i ove godine okupio desetke tisuća hodočasnika

Objavljeno

naProtekli dani bili su posvećeni blagdanu Velike Gospe, a marijansko svetište na Trsatu u dva je dana posjetilo gotovo 40 tisuća hodočasnika iz cijele Hrvatske.

Nakon što je u srijedu održano bdijenje i središnje slavlje uz procesiju ulicama grada, centralni događaj, odnosno svečano euharistijsko slavlje, održano je na sam blagdan Velike Gospe u svetištu Majke Božje Trsatske.

Slavlju, kojeg je predvodio riječki nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić, prisustvovao je veliki broj vjernika i hodočasnika koji su u procesiji imali prilike izbliza vidjeti kip Gospe. Devčić se u propovijedi osvrnuo na posjete pape Ivana Pavla II. i Majke Terezije i napomenuo kako je važno moliti i pratiti put ljubljenja Isusa, Marije i Boga koji su oni slijedili.

Počast svetištu i euharistijskom slavlju odala je predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović koja je došla proslaviti blagdan Velike Gospe u svom rodnom gradu, a pridružili su joj se i Andrej Poropat, predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke i Robert Maršanić, potpredsjednik županijske skupštine Primorsko-goranske županije.

Brojni hodočasnici su na Trsat pristizali besplatnim i intenzivnim javnim prijevozom, a imali su prilike i posjetiti sajam koji se već tradicionalno održava za vrijeme blagdana, dok mnogi su ugostitelji radili duže kako bi zadovoljili povećanu potražnju.

Grad Rijeka

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram