Povežite se s nama

Mozaik

Blažević NA KAUČU: Uvijek imam tri rezervna plana, a to ljude iritira

Objavljeno

na
U prvoj epizodi treće sezone podcasta NA KAUČU gostuje intendant riječkog kazališta Marin Blažević.

Blažević, koji ima izuzetno zanimljivu profesionalno biografiju, možda i nije uvijek na „dobrom“ glasu, pa tako neki kažu da je hladan i distanciran, neki da je konfliktan, drugi pak kažu da je genijalac i posvećen otac. I dok je veliki broj intervjua Blažević dao na temu kazališta, politike, provokacija, financija, rjeđe ga se može čuti i vidjeti u osobnijem izdanju.  Vedrani Lisici pričao je o sebi kao „nemogućem“ u kazalištu, u mlađim danima, o tome što bi volio promijeniti na sebi danas, je li ga bilo strah za vrijeme „talačke krize“ u kazalištu, prije par godina; tko su njegove osobe kojima se jada i povjerava, u čije cipele bi rado uskočio, je li ikad pomišljao odigrati nešto umjesto nekog glumca s kojim nije bio zadovoljan i koliko često poželi dati otkaz.

No osim toga, dotakli su se priče o tome da je Blažević u stvari miljenik ministrice kulture, te o špekulacijama o mogućoj poziciji intendanta zagrebačkog kazališta.

Blažević je, bez dlake na jeziku, u svom stilu, kritizirao nedovoljnu progresivnost  i estetiku ansambala zagrebačkog kazališta, dok za riječko kazalište tvrdi da je čak i u mandatu Nade Matošević Orešković, kojoj osobno nije sklon, bilo daleko suvremenije od ostalih nacionalnih kazališta.

Emotivno je progovorio o odnosu s pokojnom Mirom Furlan i nevjerici što je više nema.

Gdje je puklo s Frljićem i u kakvom su odnosu danas? Može li se zamisliti na poziciji ministra kulture i još puno drugih tema pogledajte u ovotjednoj epizodi NA KAUČU:

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

03.06.2024.

Prodajno mjesto Rijeka plusa na Jelačićevom trgu 3, od dana 04.06.2024.godine pa sve do kraja lipnja radit će do 13 sati. Radno vrijeme od ponedjeljka do petka je od 06:30 do 13 sati, dok subotom prodajno mjesto radi od 07:30 do 12 sati. Korisnici parkirne karte mogu jednostavno i brzo produživati internet bankarstvom.

Fiuman Plus

Društvene mreže