Povežite se s nama


Stigla je jesen, bura je ohladila more i temperature su se spustile do ugodnih 16 stupnjeva. No, na Markovom trgu gdje se prije nekoliko dana raspustio saziv Hrvatskog sabora, započela je vruća politička jesen. U narednih mjesec i pol dana započinje borba za fotelje, a najprivlačnije su naravno kao i uvijek one saborske.

Tko je što radio i napravio za ovaj napaćeni narod, jasno će se vidjeti na parlamentarnim izborima koji će biti zanimljivi i zasigurno puno prljaviji nego neki prijašnji, kada će građani odlučiti tko je zaslužio njihovo daljnje povjerenje, a tko ih je iznevjerio. Kampanje Hrvatske demokratske zajednice su uvijek bile zanimljive i u pozadini su se uvijek skrivale brojne afere poput utaje poreza, krivotvorenja diplome, krađe i primanja mita. Nisu ništa bolji ni pripadnici njihovog političkog pomladka, jer kako se kaže „ mlađi uče od starijih“, pa tako valja napomenuti slučaj iz 2008. godine kada su pripadnici karlovačke mladeži HDZ-a, nakon što su se napjevali ustaških pjesama, demolirali karlovački noćni klub River Pub. Ništa se nije promijenilo ni danas, 2015. godine, iako neki pripadnici te stranke smatraju da se promjenom vlasti unutar HDZ-a odvijala i svojevrsna katarza.

Čitamo ovih dana po medijima o Josipi Rimac, bivšoj gradonačelnici Knina, koja je u ovim hladnijim jesenskim danima ostala bez imuniteta zbog sumnje da je neosnovano stekla stambeni prostor i trenutno je pod istragom DORH-a. Njezin prethodnik Ante Jerolimov na istoj saborskoj fotelji, također je ostao bez imuniteta zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta. Tu je još i ekipa sumnjivaca poput Božidara Kalmete, Vase Brkića i mnogih drugih HDZ-ovih igrača. Moglo bi se pisati u nedogled, no zašto dosađivati nečime što je već svima znano. Pitanje je samo peče li ikada savjest pojedince unutar te političke opcije, velike domoljube koji stavljaju ruku na srce unatoč činjenici da su krali gdje god je bilo prilike.

Trenutno okupljeni oko svog vođe Tomislava Karamarka, uvjereni u pobjedu kreću na parlamentarne izbore. Plan gospodarskog oporavka nitko nije vidio, Karamarko na pitanja novinara o brojnim ozbiljnim temama odgovara s jedno te istom rečenicom : „ Ova vlada je neposobna“, a tu je i već svima pomalo iritantna Ivana Maletić koja iskače u obranu u bilo koje doba dana, kada god to šef naloži. Pitanje je jednostavno, nakon svih optužbi, onih pravomoćnih i nepravomoćnih protiv pojedinaca i same stranke unutar koje djeluju, je li moguće da ta stranka još ima veliku moralnu potporu građana RH ? Uskoro će izbori i jasno će se vidjeti što misli narod. Na nama običnim i iznevjerenim građanima ostaje da uključimo male sive stanice i prije zaokruživanja listića dobro razmislimo kome ćemo dati svoj glas i povjerenje u razdoblju u kojem mnogi energično obećavaju brda i doline i kad nas jedino još spašava zdrav razum. Lako za HDZ, njima će kao i uvijek pomoći Bog.