Povežite se s nama

Sport

Boksači riječkog Predatora u Zagrebu osvojili sedam medalja

Objavljeno

naBoksači riječkog kluba Predator prošlog vikenda nastupali su na međunarodnom turniru Zg Open u konkurenciji 211 boksača i boksačica iz sedam država (Slovenija, Srbija, Crna Gora, Njemačka, Rumunjska, Mađarska i Hrvatska). Na svoje tradicionalno šesto sudjelovanje Predatori su poveli osam boksača i jednu boksačicu te su se kući vratili s dvije zlatne, jednom srebrnom i četiri brončane medalje.

Osvrt na nastup svojih boksača dao je trener Zoran Kralj ml.:

“U uzrastu ml. kadeta u kategoriji do 52 kg nastupio je naš najmlađi člana Jan Rebić koji je u finalu pobjedio protivnika iz BK Ares inače brončanog s PH uvjerljivo s 3:0 te se osvojio svoje prvo zlato. U uzrastu kadeta Florijan Ban nije imao protivnika u svojoj kategoriji do 48 kg pa smo ga morali podignuti u kategoriju više gdje je u bespoštednoj borbi za finale izgubio od aktualnog prvaka države te se morao zadovoljiti broncom. Naš kadet Mauro Kelenc svoju borbu u kvalifikacijama odradio je s prvakom Slovenije i mogao je pokazati više, ali ovaj put protivnik je bio iskusniji i nažalost protivnik je prošao u kolo dalje.

Franko Tonsa, naš najiskusniji član, aktualni prvak Hrvatske i reprentativac u turnir je ušao vrlo motivirano te je oba svoja meča završio prekidima. U polufinalu je boksao protiv borca iz BK Radnik te mu je trebalo manje od minute da svog protivnika pobjedi. Već u prvom dodiru pogađa svog protivnika desnim direktom i šalje protivnika na pod što zasigurno iznenađenje za svih u dvorani koji su pljeskom nagradili ovaj potez. Odmah nakon odrojavanja protivniku Franko je ponovo primorao suca da broji i naposlijetku nakon nepune 1 minute i prekine borbu.

U svom finalnom meču Franko je boksao protiv prvaka i reprezentativca Rumunjske te već u prvoj rundi protivniku nanio dva brojanja. U drugoj rundi već početkom povezao je nekoliki serija i sucu nije preostalo drugo nego prekinuti borbu i zaštiti protinika. Svoje drugo uzastopno zlato za ovog mladog perspektivnog 14-godišnjeg dječaka je samo znak da se kvalitetno radi u klubu što potvrđuje ponovni poziv u reprezentaciju za nastup na turniru u Zrenjaninu od 21 do 23. 12 ove godine.

Kadet Sebastian Pavić u kategoriji sdo 62 kg imao je iskusnijeg protivnika od sebe i u svojoj drugoj borbi izgubio podijeljenom odlukom sudaca, iako sam dojma da je u sve tri runde bio bolji. Bronca je tu kao poticaj za još kvalitetniji rad i trening. Ml. senior do 69 kg Antonio Šipić nije imao prevelike šanse budući da je ovo prvi nastup za njega iako je hrabro i bespoštedno odradio prvu rundu, u drugoj je falilo kondicije. Protivnik je prošao u finale, a Antonio se morao zadovoljiti s broncom Ml. senior Marko Ramljak svoj drugi nastup imao je protiv aktualnog prvaka i reprezentativca Marka Pejića iz BK Brod. Iako nismo imali previše šanse Marko je iznenadio ponajviše sebe, a potom i nas ne dozvoljavajući protivniku da mu zaprijeti. Na nogama se odlično kretao i iz daljine pogađao direktima. Prvak je napadao i na kraju pobjedio, ali svaka pohvala Ramljaku na disciplini i borbenosti.

Sara Hušidić je definitivno imala najteži zadak. Za protivnicu je imala vice prvakinju svijeta i aktualnu prvakinju Hrvatske Nikolina Čaćić. U kategoriji ml. seniora do 57 kg Sara je prvu rundu odradila odlično na nogama i pokušala držati protivnicu na distanci. U drugoj rundi prvakinja je ubacila u brzinu više i nakon nekoliko hrabrih izmjena gdje su i jedna i druga pogađale Nikolina je primorala suca na brojanje i trener je prekinuo borbu kako bi zaštitio svoju boksačicu. Veliko i neponovljivo iskustvo za našu Saru koja se hrabro borila.

Posljednji u ring je ušao Toni Kasumović koji također imao tešku zadaću protiv mađarskog reprezentativca Adama Dobrosia koji iza sebe ima više od 100 borbi. Nerealno je bilo očekivati nešto više, ali Toni je hrabro i pametno ušao u borbu kontrolirajući borbu s distance. Sredinom runde protivnik ulazi u blisku borbu gdje s nekoliko prljavih udaraca iza glave našeg boksača je uzdrmao. Reakcija sudca je iznenađujuća te Mađara odmah kažnjava s opomenom što je rjetkost jer udarci su bili nekorektni i prljavi. Nažalost kao treneri nismo dozvolili nastavak borbe jer ti udarci su ostavili štetu, a i sa svojim drugim mečom pred Tonijem su tek novi izazovi. Još jedna brončana medalja koja je samo podstrek za još bolje i kvalitetnije treninge”, poručio je Kralj ml. u analizi nastupa Predatorovih boksača.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Fiuman Plus

Facebook

Instagram