Povežite se s nama

Vijesti

Bolje radno okruženje za osobe s invaliditetom zaposlene u KBC-u Rijeka

Objavljeno

na
KBC Rijeka osnovao je Povjerenstvo za unaprjeđenje radnog okruženja osoba s invaliditetom zaposlenih u bolnici, na čijem je čelu prof. Ivana Rede, pročelnica Zavoda za kliničku, zdravstvenu i organizacijsku psihologiju.

Povjerenstvo je osnovano u skladu sa smjernicama Povjerenstva Vlade RH za osobe s invaliditetom, Zakonom o profesionalnoj rehabilitaciji i zapošljavanju osoba s invaliditetom i drugim nacionalnim i EU strategijama o poboljšanju kvalitete života osoba s invaliditetom.

U KBC-u Rijeka trenutno je zaposleno ukupno 175 osoba s invaliditetom stečenim po različitim osnovama, a slijedom kontinuiranog promišljanja Ravnateljstvo razvija fleksibilnost u prilagodbi ne samo tehničkih već i psihosocijalnih uvjeta rada tih djelatnika.

Zadaća je novoustanovljenog Povjerenstva pružanje institucionalne, redovite i izvanredne stručne podrške osobama s invaliditetom. Djelatnicima će biti trajno na raspolaganju dva psihologa, a po potrebi i savjetovanje stručnih službi, posebno oko kadrovskih i pravnih pitanja. Formirana je i radna skupina na čelu s psiholozima koja će u tjednom ritmu obilaziti radilišta na kojima su zaposlene osobe s invaliditetom.

Jedan je od ciljeva Povjerenstva postizanje punog osjećaja stručnog ostvarenja osoba s invaliditetom, unaprjeđenje uvjeta rada uz osiguranje odgovora na specifične zahtjeve u pogledu radne opreme, kao i predlaganje i poduzimanje aktivnosti za daljnju senzibilizaciju suradnika, rukovoditelja i šire javnosti za individualne različitosti.

Djelatnici KBC-a i rado i lako komuniciraju sa svojim suradnicima s invaliditetom te imaju pozitivan stav prema njihovim kompetencijama i mogućnostima rada”, ističe predsjednica Povjerenstva Ivana Rede, dodajući da su osobe s invaliditetom pouzdani radnici koji u prosjeku uspijevaju pratiti razinu produktivnosti ostalih djelatnika i ne moraju nužno imati smanjenu produktivnost.

Rad Povjerenstva uključit će i utvrđivanje stanja, želja i potreba osoba s invaliditetom, o čemu će se razgovarati na grupnim sastancima, ali po potrebi i individualno.

Vrijedi podsjetiti i da je u KBC-u Rijeka već dulje vrijeme tijekom pandemije COVID-a dostupna  individualna psihološka pomoć za sve djelatnike.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.01.2024.
Obavještavamo javnost o radovima na sanacija nogostupa, rubnjaka i parkirališta u Ulici Miroslava Krleže (od kućnog broja 16 do kućnog broja 20). Početak radova je dana 10. siječnja 2024. g., a planirano trajanje radova je do dana 19. siječnja 2024. g. Ovim putem molimo stanare da vozila ne parkiraju na navedenom dijelu lokacije, a ostale sudionike u prometu na povećan oprez.

Fiuman Plus

Društvene mreže