Povežite se s nama

Hrvoje Brezovac i Juraj Melša novi su juniorski viceprvaci Europe. Članovi KSV “ Nemo” pred prepunim su tribinama ispunili želje i nade brojne hrvatske skupine navijača, u sinkroniziranim skokovima s daske visine tri metra osvojili su srebrno odličje s 301.50 bodova. Dečki nisu krili oduševljenje ovim uspjehom, koji je tim veći što momci u pojedinačnoj konkurenciji na dosadašnjem dijelu natjecanja nisu polučili rezultate kojima su se nadali.

“Istina, nismo bili baš zadovoljni našim prezentacijama, očekivali smo puno bolje rezultate s obzirom na domaći teren, ali evo, sada smo se skoncentrirali i napravili sjajan rezultat. Došli su nam roditelji i prijatelji podržati nas  i hvala im na tome, hvala i svim ljudima koji su navijali za nas” – kazao je Brezovac.

Drugi dio skakačkog dvojca Juraj Melša opisao je osjećaje i očekivanja uoči samog natjecanja kao i tijekom njega.

“Iskreno, nismo ništa očekivali, išli smo na sve ili ništa i na kraju je super ispalo. Drugi natjecatelji? Nismo gledali u semafor uopće tijekom natjecanja, pa tako niti prvoplasirane Nijemce, mislili smo samo na nas, da što bolje izvedemo svoje skokove – opisao je Melša.Da li nas je medalja iznenadila? Jako, što drugo reći”, kazao je Brezovac odgovorivši jednom rečenicom o planovima za budućnost. “Vidimo se u Tokiju 2020. godine”, dodao je za kraj prekrasne hrvatske priče na bazenskom kompleksu Kantrida.

Ovaj mladi skakački dvojac pravi je zalog za budućnost hrvatskog skakanja u vodu, nema sumnje da će ova medalja još više doprinijeti popularizaciji ovog zaista zanimljivog i atraktivnog sporta.

Europski prvaci u ovoj disciplini postali su Lou Massenberg i Patrick Kreisel s 315,57 bodova, dok su brončani bili Simon Rieckhoff i Jonathan Suckow s 292.77 osvojenih bodova.

Današnji, peti dan Europskog juniorskog prvenstva, osim discipline u kojoj je i Hrvatska osvojila svoju prvu medalju iznjedrio je europske prvake u još dvije discipline.

Na jutarnjm kvalifikacijama prvi su startali dječaci grupe B u disciplini daska tri metra. Od 22 natjecatelja u kvalifikacijama, 12 najboljih osiguralo je plasman u popodnevno finale gdje je titulu najboljeg europskog skakača ponio Rus Ruslan Ternovoi sa 485,55 bodova. Ternovoiu je ovo druga zlatna medalja na natjecanju, još jedno najsjajnije odličje osvojio je skokovima s platforme. Drugo mjesto pripalo je Ukrajincu Nikiti Kryvopyshynu s 444,10 bodova. Nikita je također došao do svoje druge medalje, i daske od jednog metra je bio srebrni. Broncu je osvojio još jedan Rus, Grigory Ivanov s ukupno 441,60 bodova.

U skokovima s tornja grupe B djevojaka nova europska prvakinja postala je Britanka Victoria Vincent s ukupno 338,30 bodova. Titulu viceprvakinje zaslužila je Talijanka Giulia Vittorioso s 335,10 bodova. Giulii je ovo također druga medalja na natjecanju, kući nosi i brončanu medalju s daske visine tri metra. Treće mjesto svojim skokovima izborila je Ukrajinka Sofiia Lyskun s 330,45 bodova.