Povežite se s nama

Mozaik

Broj mladunaca risa u Gorskom kotaru raste, kamerama ih snimljeno 26

Objavljeno

na
Hrvatski terenski blog Life Lynx nedavno je izvijestio kako broj mladunaca risa u Hrvatskoj prema svemu sudeći vrlo lijepo raste:

“Na mladina svijet ostaje! A mi ih imamo čak 26!

Risovi se razmnožavaju jednom godišnje, a mladunci na svijet dolaze krajem svibnja i tijekom lipnja. Na fotozamkama mladunce počinjemo bilježiti krajem ljeta i početkom jeseni, a budući se to vrijeme približava napravili smo pregled zabilježene reprodukcije risa u Hrvatskoj u prethodnoj sezoni.

Sezona 2022-23 je odlično počela i već 18.7.2022. smo dobili prvu fotografiju mladunaca! Ženka Eva je obišla markiralište u blizini Crnog Luga s dva malena mačića! Do veljače/ožujka 2023., kada mladunci napuštaju majku i osamostaljuju se, smo pomoću fotozamki zabilježili 18 ženki s mladuncima! I prebrojali smo ukupno 26 mačića!

Na dodatnih 7 lokacija smo zabilježili majku i mladunce, no zbog loše kvalitete fotografija ih nismo mogli identificirati, pa ne možemo potvrditi da li se radi o novim leglima ili nekom od ovih 18 poznatih.

U svakom slučaju odlične brojke!”, otkrili su iz nekoliko priloženih fotografija.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže