Povežite se s nama

Crna kronika

Broj prometnih nesreća u PGŽ raste, ali broj poginulih u prometu je prepolovljen

Objavljeno

na

Photo: Goran Kovacic/PIXSELLU sjedištu Primorsko-goranske županije u Rijeci održana je 5. sjednica Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije. Uvodno predsjednik Županijskog savjeta Boris Skeledžić čestitao je Međunarodni dan žena svim ženama nazočnim na sjednici.

U nastavku je usvojen dnevni red od 11 točaka koje su pripremili članovi Županijskog savjeta. Uobičajeno na prvoj sjednici u godini razmatrala su se izvješća za proteklu godinu kojim se članovi Savjeta referiraju na proteklo razdoblje kroz ostvarene rezultate iz područja koja pokrivaju s osvrtom na uoćene poteškoće i probleme. Razmatranje ovih izvješća je značajno jer ona pomažu u utvrđivanju stanja sigurnosti u prometu u protekloj godini odnosno, daju dobar pregled prioriteta daljnjih aktivnosti Županijskog savjeta u tekućoj godini.

Posebno zanimljivo bilo je Izviješće o stanju sigurnosti u cestovnom prometu na području PU Primorsko-goranske županije u 2018. godini koje je izložio predsjednik Županijskog savjeta Boris Skeledžić. Tijekom 2018. godine na području Policijske uprave primorsko-goranske došlo je do povećanja, kako ukupnog broja prometnih nesreća (8,5%), tako i prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama (7,4%), te prometnih nesreća s materijalnom štetom (9,3%), dok je broj prometnih nesreća s poginulim osobama smanjen (-48%). Županijski savjet zaključkom je preporučio Službi za sigurnost cestovnog prometa Primorsko-goranske županije da na prepoznatim najincidentnijim prometnicama poveća preventivno-represivne aktivnosti, odnosno, osigura još učestalije ophodnje i kontrole poštivanja prometnih propisa svih sudionika u prometu.

Tajnik Županijskog savjeta Zdravko Lisac prezentirao je Izvješće o radu Županijskog savjeta za sigurnost prometa na cestama Primorsko-goranske županije u 2018. godini za koje je naglasio kako su radom i zalaganjem svih članova Savjeta u velikom dijelu uspješno realizirani brojni projekti i aktivnosti koji su bili predviđeni Planom i Programom rada za proteklu godinu.

Također, Županijski savjet dao je osvrt na prijedlog Pravilnika o prometnoj signalizaciji i opremi na cestama o kojem je do 15. ožujka 2019. godine putem e-savjetovanja otvoreno Javno savjetovanje. Pravilnik je nedvojbeno od velike važnosti za uređenje i upravljanja prometom te direktno utječe i na sigurnost svih sudionika u prometu stoga je Županijski savjet iskoristio priliku da temeljem svoga znanja, iskustva i stručnosti predloži više konkretnih izmjena i dopuna.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

BSH Carnival party u Operi

Fiuman Plus

Facebook

Instagram