Povežite se s nama


U četvrtak se održala sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke, ali i Skupštine Primorsko-goranske županije, a Hrvoje Burić kao član istoimene Nezavisne liste sjedi u oba bitna tijela za funkcioranje grada i županije.

U gradskoj vijećnici su ga prozvali da je dao potporu Vojku Obersnelu suzdržanim glasom vezano uz odluke o grobljima, a istovremeno su ga članovi Županijske skupštine prozivali i za potporu županu Zlatku Komadini.

Tim povodom potražili smo pojašnjenje od samog Burića kako bismo iz prve ruke doznali može li se zaista ustvrditi da je u svojevrsnoj koaliciji s Obersnelom i Komadinom.

“Najprije moram napomenuti da sam ja najavio kako ću prilikom glasovanja o izmjenama i dopunama odluke o grobljima. Po meni, prijedlog je trebalo doraditi. Meni je interes da se nad građanima ne provodi diskriminacija i podržao bih da se građanima koji su platili grobno mjesto vrate novci. Oni koji me prozivaju, vijećnici tzv. “srednjeg bloka” su se za ovu sjednicu pripremali na vrlo pokvaren način”, smatra Burić.

Kako komentirate njihove tvrdnje da ste krtica u njihovim redovima i da držite ljestve Obersnelu?

“Podmetanje o podržavanju Obersnela je sramotno. Primjerice, glasao sam protiv povećanja komunalne naknade jer je to udarac na džep naših poduzetnika koji hrane proračun zbog čega sam tražio Obersnelovu ostavku. Ovi isti koji me sada prozivaju nisu me naravno podržali. Pa oni su i glasali za ovogodišnji proračun, a već sada mogu najaviti da će Akcija mladih, Most i Lista za Rijeku podržati i proračun za 2019. Ja se onda pitam, tko ovdje drži ljestve SDP-u?”, poentirao je Burić i naglasio:

“Umjesto da su se bavili razradom svojih prijedloga oni su pripremali igrokaz s mojim dresom u gradskoj vijećnici i kartonskim Burićem u skupštini. Takvo ponašanje je destruktivno i njima je cilj samo igra. Nije slučajno da su sjednica Gradskog vijeća i Županijske skupštine istog dana. Tihomir Čordašev (AM) to namjerno radi. Ako ne dođem na sjednicu Gradskog vijeća, reći će da držim ljestve Komadini. Ako ne dođem na sjednicu Županijske skupštine ucjenjivat će i prijetiti rušenjem većine. Igraju političke igrice provokacije radi i izigravaju volju birača. Za kraj moram istaknuti da se nikada neću prodati niti će me ikada Obersnel moći kupiti.”