Povežite se s nama

Vijesti

Capakova zamjenica: Razmišlja se o skraćivanju radnog vremena kafića i restorana

Objavljeno

na
Zamjenica ravnatelja HZJZ-a prim. dr. sc. Ivana Pavić Šimetin rekla je večeras u HTV-ovom Dnevniku, komentirajući rast novozaraženih koronavirusom u Hrvatskoj, kako rast uvijek možemo obustati i usporiti uzlazni trend pridržavanjem epidemioloških mjera i cijepljenjem, a rekla je i kako se razmatra uvođenje novih mjera, javlja portal HRT-a.

Capakova zamjenica komentirala je položaj Hrvatske na novoj vocid karti EU-a. “Sutra bismo još trebali dobro proći, odnosno, trebala bi cijela Hrvatska biti u narančastom, kada gledamo ukupno Hrvatsku. A sad, ako ovako nastavi pogoršanje, s obzirom na današnju baš izrazito veliku brojku, teško je reći što nas čeka za tjedan dana”, rekla je Pavić Šimetin.

Slijede nove mjere

Kazala je kako se razmatra uvođenje novih mjera, između ostalog spomenuvši mogućnost skraćenja radnog vremena ugostiteljskih objekata. Rekla je i da se puno očekuje od digitalne COVID-potvrde. “Okupljanja gdje dolazi veći broj ljudi uz COVID-potvrdu ipak daje određenu sigurnost da na takvim okupljanjima neće doći do širenja bolesti”, rekla je.

Pavić Šimetin rekla je i da će maske biti obavezne u školama od petog razreda pa nadalje. “One mjere kakve smo imali za prošlu školsku godinu, one zapravo potpuno ili gotovo iste mogu ostati i ove školske godine. Od petog razreda pa nadalje obavezne su maske, osim ako u razredu može biti veći razmak između učenika. Niži razredi osnovne škole su i do sada bili bez maske”, objasnila je Capakova zamjenica.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram