Četiri prometne nesreće jučer na riječkim cestama

policija-zaob
Banner

Jučer je na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno 149 prometnih prekršaja, od kojih je najviše prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa – 20, zatim 10  prekršaja korištenja mobitela u vožnji, četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, tri prekršaja prekoračenja brzine te 112 drugih prometnih prekršaja.

U vožnji pod utjecajem alkohola jutros je oko 3.35 sati zaustavljen 26-godišnji vozač osobnog vozila marke Škoda Fabia. Njega je policija zatekla u ulici Andrija Kačića Miošića u Rijeci dok je upravljao vozilom pri koncentraciji alkohola od 2,0 g/kg. U Delnicama je pak jučer oko 8.40 sati zaustavljen 51-godišnji vozač osobnog vozila marke Peugeot koji je vozilom upravljao bez važeće vozačke dozvole i u vrijeme  dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije.

Što se tiče prekoračenja brzine, izdvajamo 56-godišnjeg hrvatskog državljanina koji je jučer oko 17 sati zaustavljen na crikveničkom području dok je upravljao osobnim vozilom marke BMW, pulskih registracijskih oznaka. Kretao se u smjeru Rijeke brzinom od 137 km/h na mjestu gdje je ograničenje brzine od 60 km/h, a prethodno je  pretjecao dva vozila u oštrom nepreglednom zavoju te drugo vozilo preko pune središnje crte. Zbog počinjenih prekršaja izrečena mu je novčana kazna te zabrana upravljanja vozilom „B“ kategorije, u skladu s odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, kao i svim ostalim počiniteljima prekršaja u prometu.

Inače, na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske jučer su se dogodile i četiri prometne nesreće s materijalnom štetom. I ovom prilikom pozivamo sve sudionike u prometu na dosljedno poštivanje prometnih propisa kako bi se smanjio broj prekršaja i prometnih nesreća, a posebice ozlijeđenih osoba u njima.