Povežite se s nama

Vijesti

Cijene goriva u utorak nakon dugo vremena napokon padaju

Objavljeno

na
Vlada je danas odmrznula cijene goriva, što znači da nas na benzinskim crpkama čekaju nove cijene goriva.

Podsjetimo, vladinom uredbom eurosuper 95 od sredine listopada bio je limitiran na 11.10 kuna, a eurodizel na 11 kuna.

Portal cijenegoriva.info objavio je neslužbene informacije o cijenama koje će biti na snazi od ponoći.

“Spremnik od 50 litara benzina mogao bi biti jeftiniji za 16.5 kuna, prosječni spremnik dizela mogao bi biti jeftiniji za 6.5 kuna, a prosječni spremnik LPG-a mogao bi biti jeftiniji za 2 kune”, objavili su.

To bi značilo da će litra benzina od ponoći biti jeftinija u prosjeku oko 30 lipa, dizela oko 13 lipa i LPG-a oko 4 lipe.

Podsjetimo, vlada je 14. listopada donijela uredbu prema kojoj trgovci naftnim derivatima u sljedećih 30 dana mogu prodavati  Eurosuper BS 95, Eurosuper BS 98 i Eurosuper BS 100 po cijeni od 11.10 kuna po litri, dok se za Eurodizel BS odredila maksimalna cijena od 11 kuna po litri.

Nadalje, 11. studenoga vlada je produljila važenje te uredbe za još 30 dana, ali samo za naftne derivate bez dodatnih multifunkcionalnih aditiva.

Hrvatska je od 2014. u situaciji da joj tržište u potpunosti određuje cijene goriva. No vlada je u listopadu prvi put posegnula za člankom 9., stavak 2, Zakona o naftnim derivatima, odnosno za donošenjem uredbe o ograničavanju cijena. Taj članak, naime, govori da vlada iznimno može radi zaštite potrošača i zbog drugih opravdanih razloga uredbom propisati najvišu razinu maloprodajnih cijena naftnih derivata za neprekinuto razdoblje od najdulje 90 dana, piše Index.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram