Povežite se s nama

Mozaik

Čitaonica u Kostreni Sv. Barbari je već uređena, a sad će se opremiti i čitaonica u Sv. Luciji

Objavljeno

na


Nakon otvorenja Interpretacijskog centra Kuća kostrenskih pomoraca, uređen je interijer Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Barbari koja je postala vrijedan i reprezentativan prostor za održavanja različitih radionica, predavanja i izložbi.

Čitaonica je dobila novu vanjsku stolariju, zamijenjeni su stropovi i podovi, ugrađena je nova rasvjeta, a osim dvorane, uređeni su i uredski prostori. U nastavku radova sanirat će se fasada i terasa ispred ulaza u zgradu kao i prostori u kojima je djelovala Karnevalska grupa Špažićari.

Izložbom “Iz arhiva obitelji Igora Stipanovića”, novouređeni prostori bit će predstavljeni javnosti. U Čitaonici će ubuduće biti smješten i dio postava Kuće kostrenskih pomoraca.

Općina Kostrena prijavila je projekt opremanja zgrade Narodne čitaonice u Kostreni Sv. Luciji na natječaj za dodjelu sredstava unutar mjere 3.1.1. Pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo LAG-a „Vinodol“, temeljem čega joj je Agencija za plaćanje u ribarstvu, poljoprivredi i ruralnom razvoju dodijelila bespovratna sredstva u iznosu od 42.386,40 eura.

Narodna čitaonica u Sv. Luciji središte je kulturnog života Kostrene, mjesto održavanja svih značajnih manifestacija, kazališnih i kino predstava, izložbi, koncerata te mjesto okupljanja udruga i mještana svih dobnih skupina. Dobivenim sredstvima planira se nabavka panoa za postavljanje izložbi, postavljanje nove rasvjete i zavjesa za zamračivanje ostakljenih površina čime će se osigurati uvjeti za održavanje kino projekcija čak i tijekom dana, a posebno značajna je nabavka nove audio opreme.

Time će se u cijelosti ispuniti ciljevi projekta, a to je povećanje društvenog standarda i omogućavanje kvalitetnijeg i cjelogodišnjeg korištenja Narodne čitaonice.

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

09.04.2024.
Obavještavamo javnost kako će se dana 10. travnja 2024.g. u vremenskom periodu od 08:00 do 13:00 sati izvoditi radovi na usporivaču prometa u ulici Josipa Mohorića kod kućnog broja 28. Zbog radova neće biti moguće prometovanje Ulicom te se mole sudionici u prometu da koriste obilazne pravce.

Fiuman Plus

Društvene mreže