Crveni križ i KBC Rijeka zahvaljuju se svim darivateljima krvi proteklih dana

darivanje-krvi
Banner

Tijekom četiri dana apela za darivanje krvi prikupljeno je ukupno 545 doza krvi, od toga 315 doza u KBC-u Rijeka, a 230 doza kroz terenske akcije. U sklopu izvanrednog poziva velikoj obitelji darivatelja pristupilo je čak 112 novih davatelja (78 osoba u prostoru bolnice i 34 na terenskim akcijama). Zalihe krvi su u ovom trenutku zadovoljavajuće, a proces opskrbe za sve zdravstvene ustanove u tri županije provodi se uobičajenim tijekom.

Ovim putem Crveni Križ Rijeka i KBC Rijeka iskreno se zahvaljuju svim građanima, divnim ljudima koji su reagirali na apel i došli darivati krv. Također, ovaj jedinstveni iskaz građanske solidarnosti ne bi se mogao provesti bez snažne podrške medija. Ponosni smo na redakcije i sve medijske djelatnike jer njihova pomoć nikada nije izostala.

Pozivamo građane da nastave darivati krv, posebno mlade ljude koji su to učinili ili će tek učiniti po prvi puta. Sve informacije možete dobiti na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 051/658-352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili putem besplatnog telefona za darivatelje krvi 0800 200 221, poručuju iz Crvenog križa.