Povežite se s nama

Crna kronika

Curica koju su godinu dana tražile njemačke vlasti nađena u Rijeci

Objavljeno

na
Zajedničkim priopćenjem Državnog tužiteljstva u Heilbronnu – podružnica Schwäbisch Hall i policije u Aalenu u četvrtak je izviještena javnost da se povlači nalog za potragom za nestalom osmogodišnjom djevojčicom, jer je ona pronađena – u Hrvatskoj.

Kako neslužbeno doznajemo, u stanu na području Rijeke, djevojčica Tara R. pronađena je zajedno s njezinom majkom Inkom R. (48). Tako su se potvrdile početne sumnje njemačke policije da je majka u rujnu prošle godine odvela djevojčicu s njihove adrese malom mjestu Gaildorf-Ottendorf u Njemačkoj te da se nalaze u inozemstvu. Njemačke vlasti sada bi se u suradnji s hrvatskim institucijama trebale pobrinuti da je djevojčica vrati u Njemačku, a isto bi se trebalo dogoditi i s njezinom majkom. Naime, tamošnje vlasti izdale su nalog za njezinim uhićenjem zbog nezakonitog odvođenja kćeri, te ju je hrvatska policija stoga uhitila.

Majka se naime oglušila o sudsku odluku kojom joj je na prijedlog nadležnog centra za socijalnu skrb, pod čijom je ingerencijom bila djevojčica, oduzeto pravo da odredi mjesto boravišta djeteta. Umjesto suradnje s državnim institucijama, majka je odlučila pobjeći s kćeri iz Njemačke, piše Jutarnji list.

Inače, radi se o vrlo kompleksnom i teškom slučaju povezanom s tragičnim događajem i sumnjama u seksualno zlostavljanje u obitelji, a zbog čega su majka i njezine kćeri iz prvog braka optuživale institucije za nerad, zataškavanje i nezainteresiranost.

Naime, jedna od tri kćeri koje je Inka R. imala iz prvog braka 2018. je počinila samoubojstvo skočivši s tornja s visine od 36 metara. Majka i druge dvije kćeri s vremenom su počele sumnjati u službenu verziju o samoubojstvu 17-godišnje Maye R. smatrajući da u službenim zaključcima postoji cijeli niz nedorečenosti kao i indicija da se nije radilo o suicidu. Pritom su ponajviše isticale kako postoje indicije da je novi partner Inge R., otac sada pronađene djevojčice, seksualno zlostavljao Mayu te da je ona bila u tolikom strahu od njega da se bojala za svoj život.

Također su javno isticale da je i njihova mala polusestra, nekoliko mjeseci prije smrti Maye, spominjala neprimjerene očeve postupke, ali da nitko nije vjerovao tako malom djetetu. Napominjale su i da je otac kasnije Tari znao reći da će završiti kao Maya ako ne bude poslušna.

Na sve to na svojim internetskim stranicama ukazuje i njemački odvjetnik Kai Jochimsen koji nastupa kao punomoćnik Inke i Tare R. koji je poduzeo niz pravnih koraka na njemačkim sudovima. On tvrdi da Tara nije nestala, te da ju majka nije otela nego da su se “sklonile jer se majka boji za djetetov život ako ih razdvoje”.

Iz njegovih se objava može iščitati da se majka boji svog bivšeg partnera, oca djevojčice, “za kojega sumnja da je odgovoran za smrt njezine kćeri iz prethodnog braka”. Usto napominje kako je sutkinja koja je donijela odluku o oduzimanju spomenutog prava majci, bila tužiteljica koja je zaključila slučaj “samoubojstva Maye R.” bez provođenja istrage.

Inače, ocu djevojčice već je ranije, prema pisanju njemačkih medija, oduzeto skrbništvo.

Marketing
Marketing
Marketing

Facebook video

Medvjedići u Rijeci

Fiuman Plus

Facebook

Instagram