Povežite se s nama

Sport

Dalić uoči riječke utakmice: Idemo s punom snagom

Objavljeno

na
Izbornik Vatrenih Zlatko Dalić najavio je sutrašnju kvalifikacijsku utakmicu protiv Latvije, koju će Hrvatska odigrati u Rijeci.

Maksimalno poštovanje prema Latviji

“Imamo suparnika koji je na papiru najlošiji u skupini, no respektiramo sve, pa tako i Latviju. Upozoravam igrače da ne smijemo olako shvatiti utakmicu i zato ćemo krenuti s najjačim snagama, nećemo ništa kalkulirati niti pametovati. Želimo dobar rezultat, nećemo mijenjati ništa što ne bi trebalo. Ne smijemo podcijeniti suparnika, koji ima svoju kvalitetu, moramo dati maksimum i osvojiti tri boda. Trebamo što prije doći do dovoljno bodova za plasman”

Latvijska taktika

“Gaje duge lopte na visokog napadača, i onda ulaze igrači iz drugog plana, tu moramo biti oprezni da nas ne iznenade. Pokušat će napraviti pomutnju, a imaju i dobre prekide. Imaju sjajan korner i dugački aut, to moramo riješiti. Došli su po rezultat, senzaciju, bit će ih devet ili deset iza lopte, a mi moramo biti strpljivi, ne juriti, ne gubiti glavu. Nama je bitna pobjeda, može i 1:0 u zadnjim minutama”

Rekord pobjeda Slavena Bilića

“Ne obraćam pažnju na rekorde, niti razmišljam o njima, nego o cilju, a to je plasman na Europsko prvenstvo. Bit će lijepo ako to napravim, a lako ćemo o tome ako se plasiramo”

Nominacije za Zlatnu loptu

“Da sam prije šutio, ne bi nitko bio nominiran. Tamo su naši igrači gdje trebaju biti, to su izborili s tri medalje u pet godina, to nije nitko napravio osim Hrvatske. Sada se vidi da sam bio u pravu kada sam govorio, to Hrvatska zaslužuje onime što je izborila na terenu. Kritiziram kad nije dobro, sada ću pohvaliti kada je dobro”

Ljetni transferi Vatrenih

“Ja ne sudjelujem u transferima igrača, a u razgovoru im kažem što mislim. Primjerice, mislim da je Sosa napravio fantastičnu stvar. Kada nakon nekoliko godina karijera uđe u kontinuitet, onda treba naći novi izazov. To sam znao reći, kao iskusniji sam davao savjete, no nikako nisam sudjelovao – to su bile njihove odluke i mislim da su svi pogodili i napravili pravi posao”

Hrvatsko nogometno čudo

“Svi se čude kako kao mala zemlja uspijevamo ostvarivati takve rezultate. To je kvaliteta i talent, svi su započeli u hrvatskoj ligi i potom se dokazivali u europskim klubovima. Naš kontinuitet je raritet u svijetu, to nitko ne radi kao mi. To je strast i emocija kojom igramo za reprezentaciju, to je teško objasniti. Borba, karakter i dokazivanje dio su našeg naroda, da bi to svijet shvatio treba puno studija i diskusija, a ni tada to nitko ne bi znao objasniti. Ni sami nismo svjesni što smo napravili. Naše medalje graniče s čudom, to je postalo normalno, a nije normalno”

Nimalo sumnje oko klupskih ponuda

“Dok god imam motiv i emociju, volio bih biti izbornik. Razgovarao sam o ponudama, ali nisam imao nimalo sumnje. Mene drži Europsko prvenstvo, drugo ništa. Ne znam što će biti kasnije, nakon svega toga. Malo sam ispao iz klupskog ritma, svakodnevnog rada, reprezentacija je nešto drugo. Ušao sam u komfornu zonu iz koje moram izaći, ali sada sam ovdje i želim napraviti još nešto s Hrvatskom, to me motivira”

Marketing
Marketing
Marketing
Marketing

Rijeka Plus obavijesti

18.07.2024.

TD Rijeka plus obavještava javnost kako je izvršena preregulacija dijela ulice Kučićki put između Fužinske ulice i Ulice Kampanja. Dosadašnja dvosmjerna regulacija prometa postaje jednosmjerna i to iz smjera Fužinske ulice prema Ulici Kampanja.

Fiuman Plus

Društvene mreže